Kiremitte Mezgit

Kiremitte Mezgit

Taze sebzeler ve balığın uyumu akşam yemeklerinize çok yakışacak

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Soğan, sarımsak, pazı yaprağı, domates ve mantarı incecik kıyın.
  • 2
    Tereyağını bir tavaya alın ve eritin. Sebzeleri ekleyip 1-2 dakika kavurun. Kavurduğunuz sebzeleri orta boy bir güveç kabının içine alın. Üzerine ayıklanmış ve kılçığı çıkarılmış mezgiti yerleştirin. Rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Tuz, karabiber, pul biber ve kekiği ekleyip, soya sosunu gezdirin.
  • 3
    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...