Kaz Ciğeri Pate (Macar Mutfağı)
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Genişçe bir kabın içinde ciğerleri ezin. Üzerine tuz, biber, şeker ve sirkeyi ilave edip karıştırın. Jelatin ve şarabı bir kaba alarak kısık ateşte ısıtın. Ciğerli karışıma ilave edin. Buzdolabında 24 saat dinlendirin. Pastırmaları ince ince doğrayın. Genişçe bir fırın kabının içine pastırmaları dizin. Üzerine kaz ciğerli karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Cevizi marine etmek için ceviz, bal ve şarabı karıştırın. Servis tabağına aldığınız kaz ciğerini marine edilmiş ceviz ile birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL