Karidesli Çipura Şiş

Akşam yemeklerinize lezzet ve şıklık katacak bir tarif
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle çipuranın filetosunu çıkarın. Filetoların her birini uzunlamasına iki parçaya ayırın. Et döveceği ile filetoları dövüp, inceltin. Filetoların içine birer adet karides yerleştirip sarın. Biberleri parmak uzunluğunda doğrayıp, domatesleri 4'e bölün. Limonu ince halkalar halinde kesin. Şişe sırasıyla domates, biber, limon, defne yaprağı ve rulo yapılmış balığı geçirin.
-
2
Malzemeler bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Şişleri ızgarada ya da yapışmaz yüzeyli tavada yağsız pişirip servis tabağına alın. Üzerine kıyılmış maydanoz serpin. Zeytinyağı gezdirdikten sonra yeşillikler ile servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL