Karides Güveç
Erimiş kaşar peyniri ve karidesin muhteşem uyumundan oluşan karides güveç tarifi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Karidesleri bol suda haşlayıp kabuklarını ayıklayın.
-
2
Biberleri küçük, domatesi küp doğrayın. Zeytinyağı ve sarımsakları bir tavaya alıp soteleyin. Üzerine doğranmış biber ve domatesleri ekleyip 10 dakika kavurun. Tuz, pul biber ve naneyi ekleyin. 1-2 dakika daha pişirin.
-
3
Karidesleri güvece dizin. Hazırladığınız sosu karideslerin üzerine yayın. Rendelenmiş kaşar peyniri ile sosun üzerini kapatın. Jumbo karidesleri dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Servis yapmadan önce üzerine pul biber serpin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL