İslim Kebabı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    PATLICANLARI alacalı soyup, boydan boya uzunlamasına dilimleyin. Acısının çıkması için süt ve tuz katılmış suda 15 dakika bekletin. Suyunu süzdükten sonra kağıt havlu ile kurulayın ve kızdırılmış sıvıyağda önlü arkalı kızartın. Soğanı rendeleyin. Suyunu sıkın ve içine karabiber katın. Pirzolaları bu sosa bulayıp, 1-2 saat bekletin. Daha sonra suyu içinde kalacak şekilde tereyağında kızartın. İki adet kızarmış patlıcan dilimini çapraz şekilde koyun. Ortasına 1 adet pirzolayı yerleştirin ve açıkta kalan patlıcan uçları üst üste gelecek biçimde kapatın. Kürdan batırın ve ucuna kiraz domates takın. Malzemeler bitene kadar işleme devam edin. Fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirip, sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...