Hamsili Kaygana
Karadeniz mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olan Hamsili Kaygana, taze hamsilerin, yumurta ve unla hazırlanan nefis bir karışımla pişirilmiş halidir.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hamsileri, kılçıklarını çıkardıktan sonra bıçakla incecik doğrayın. Derin bir kapta 1 su bardağı unu ve yumurta sarılarını pütür kalmayacak şekilde çırpın. Hamsileri, yarım demet ince kıyılmış maydanozu, tuz ve karabiberi ilave edin. İyice karıştırın.
-
2
Karışım çok kalın olduysa akıcılığını sağlamak için biraz su ekleyin. Karışımı, hafifçe yağlanmış yapışmaz yüzeyli tavaya dökün. Kısık ateşte, katılaşana dek arkalı önlü pişirin. Sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL