Etli Yaprak Sarması
Malzemeler
Yapılışı
-
1
DERİN bir kabın içinde kıyma, yemeklik doğranmış soğan, yıkanıp suyu süzülmüş pirinç, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırın. Asma yapraklarının içine bu harçtan azar azar koyup sarın. Salçayı yağla tencerede kavurun. Üzerine sarmaları dizin. En üste tabak kapatın. Tabağın üzerine geçecek kadar su ekleyip, orta ateşte pişmeye bırakın. Arada tabağı kaldırıp, sarmaların pişip pişmediğini kontrol edin. Daha sonra sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL