Erişteli Mercimek Yemeği
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yeşil mercimeki üzerini geçecek kadar suda 2 dakika kaynatıp, suyunu süzün. Tencereye doğranmış soğanı, 2 çorba kaşığı tereyağını ve salçayı ekleyip 5 dakika kavurun. Üzerine 5 bardak sıcak su döküp kaynatın. İçine erişte ve mercimeki ekleyip, erişteler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin. Limon suyu ve rendelenmiş sarmısağı ekleyin. Tuz ve naneyi de katıp, sıcakken servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL