Domates Soslu Gnocchi

Domates Soslu Gnocchi
ORTA 45 DAKİKA 4 KİŞİLİK

İtalya'nın eşsiz lezzeti sofranızda! Yumuşacık gnocchiler, taze domates sosunun zengin aromasıyla buluştu. Her lokmada mutluluk dolu bir deneyim yaşatır.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Patatesleri kabuklarıyla birlikte haşlayın. Ilındığında kabuklarını soyup ezici ya da rendeden geçirerek püre haline getirin. Geniş bir kaba alın.

  • 2

    Üzerine yumurtayı kırın. Azar azar un ekleyerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamuru 10 dakika dinlendirin.

  • 3

    Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayın. Üzerine çatalla çizik atarak klasik gnocchi formu verin.

  • 4

    Gnocchi'leri bol kaynar suya atın. Yüzeye çıkanları süzerek çıkarın ve kenarda bekletin.

  • 5

    Domateslerin kabuklarını soyun ve rendeleyin. Bir tavada zeytinyağını ısıtın. Ezilmiş sarımsağı ekleyin ve hafifçe soteleyin. Ardından rendelenmiş domatesleri ve salçayı ekleyin. Kısık ateşte 10–15 dakika pişirin. Tuzu ilave edin.

  • 6

    Hazırladığınız gnocchi'leri domates sosun içine ekleyin. Sosla birlikte birkaç dakika kısık ateşte karıştırarak ısıtın.

  • 7

    Servis tabağına alın. Üzerine rendelenmiş parmesan ve taze fesleğen yaprakları serpin. Sıcak olarak servis yapın.

    AŞÇININ NOTU

    Gnocchi Nasıl Şekillendirilir?
    Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Parmaklarınızla hafifçe rulo yaparak uzatın, bıçakla 2–3 cm uzunluğunda parçalar kesin. Her bir parçayı avuç içinde yuvarlayın. Klasik görünüm için bir çatalın tersiyle bastırarak üzerine iz bırakın. Bu çizgiler, gnocchi'nin sosu daha iyi tutmasını sağlar.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...