Domates Soslu Gnocchi

Domates Soslu Gnocchi

İtalya'nın eşsiz lezzeti sofranızda! Yumuşacık gnocchiler, taze domates sosunun zengin aromasıyla buluştu. Her lokmada mutluluk dolu bir deneyim yaşatır.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Patatesleri kabuklarıyla birlikte haşlayın. Ilındığında kabuklarını soyup ezici ya da rendeden geçirerek püre haline getirin. Geniş bir kaba alın.

  • 2

    Üzerine yumurtayı kırın. Azar azar un ekleyerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamuru 10 dakika dinlendirin.

  • 3

    Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayın. Üzerine çatalla çizik atarak klasik gnocchi formu verin.

  • 4

    Gnocchi'leri bol kaynar suya atın. Yüzeye çıkanları süzerek çıkarın ve kenarda bekletin.

  • 5

    Domateslerin kabuklarını soyun ve rendeleyin. Bir tavada zeytinyağını ısıtın. Ezilmiş sarımsağı ekleyin ve hafifçe soteleyin. Ardından rendelenmiş domatesleri ve salçayı ekleyin. Kısık ateşte 10–15 dakika pişirin. Tuzu ilave edin.

  • 6

    Hazırladığınız gnocchi'leri domates sosun içine ekleyin. Sosla birlikte birkaç dakika kısık ateşte karıştırarak ısıtın.

  • 7

    Servis tabağına alın. Üzerine rendelenmiş parmesan ve taze fesleğen yaprakları serpin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Bağ Bozumu Sofrası
  • Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
  • Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...