Dil Balığı Dolması

Dil Balığı Dolması

Kolay yapımıyla dil balığı dolması tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Balıkların derisini çıkarıp, 2 tatlı kaşığı krema, karabiber ve tuz ile iyice ovalayın. 1 saat buzdolabında dinlendirin.
  • 2
    Kabukları temizlenmiş karidesleri sirke ilave edilmiş suda 2-3 dakika haşlayın.
  • 3
    Ayrı bir yerde eritilmiş tereyağına sarımsak ekleyip soteleyin. Karides ekleyip kızarana dek sotelemeye devam edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. 1 tatlı kaşığı krema ekleyip karıştırın. Kıyılmış dereotu ilave edip ocaktan alın.
  • 4
    Balıkları yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine, etli kısımları yukarı gelecek şekilde yerleştirin. Tam olarak ayrılmamasına dikkat ederek boylamasına kesin. Daha sonra enlemesine hafifçe kesin.
  • 5
    Karidesleri pay edip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Nar taneleriyle süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...