Yarı Kurutulmuş Domates İle Fırında Levrek Fileto
![Yarı Kurutulmuş Domates İle Fırında Levrek Fileto](https://ia.tmgrup.com.tr/6cbe48/483/272/0/162/640/522?u=https://i.tmgrup.com.tr/sfr/2024/08/20/yari-kurutulmus-domates-ile-firinda-levrek-fileto-1724138509234.jpg)
Lezzetini çok seveceğiniz pratik yarı kurutulmuş domates ile fırında levrek fileto tarifi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Fileto olarak hazırlanan balığı hafifçe yağlayın, çok az tuz ve karabiberle tatlandırın. Balığın derisi üste gelecek şekilde tepsiye yerleştirin ve önceden ısıtılmış 160 derece fırında kontrol ederek pişirin.
-
2
Pişme süresi, kullanılan balığın büyüklüğüne ve fırına göre değişebilir. Balığın kenarlarının hafifçe yukarıya dönmesi, pişmenin tamamlandığını gösterir.
-
3
Domateslerin alt kısımlarından bıçak yardımıyla çentikler atıp kabuklarını koparmadan soyun ve bu kabukları sapların çevresinde toplayın. Domateslerin üzerine tuz ve karabiber serpin. 60-65 derecede ısıtılmış fırında sertleşmemesine dikkat ederek biraz kurutun. Zeytinyağıyla tatlandırıp balıkla birlikte servis edin.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL