Çökertme Kebabı

Ege'nin nefis lezzetlerinden Çökertme Kebabı, ince doğranmış patateslerin üzerinde yumuşacık et ve yoğurtla buluşarak damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
İnce doğradığınız patatesleri ayçiçeği yağda kızartıp kenara alın. Bifteği bir parmak kalınlığında doğrayıp kızartın.
-
2
Yoğurdu ve suyu bir kaba alın. İyice çırpıp servis tabağına dökün. Üzerine önce patatesleri daha sonra etleri yerleştirin.
-
3
Tuz serpin. Tereyağını kızdırıp toz kırmızıbiberi yakın. Tabağın üzerine gezdirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL