Bütün Lahana Dolması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    KuşbaşI eti, kapaklı bir tencereye koyup, kısık ateşte pişmeye bırakın. Diğer tarafta lahanayı yıkayın ve kök tarafından, dışta 4-5 yaprak kalana kadar oyun. Kase lahananın içine küçük delikler açın 1 paket toz bulyonlu suda 25 dakika haşlayın. Haşlanan lahanayı süzün. Diğer tarafta, et bıraktığı suyu çektikten sonra, 1 çorba kaşığı tereyağı ekleyin. Arpacık soğanı ekleyip kavurun. Tuz, karabiber, kekik, 1 paket toz bulyon ve salçaları ilave edin. 8-10 dakika çevirin. Lahanın içine, hazırladığınız malzemeyi sıkıca yerleştirin. Doldurulmuş lahanayı, alüminyum folyoya sarın. Folyoyu bazı yerlerinden çatalla delin. 2 su bardağı haşlama suyuna 1 paket toz bulyon ekleyin. 40 dakika düdüklü tencerede pişirin. Sarmısakları dövüp, yoğurda ilave edin. Lahanın üzerine sarmısaklı yoğurt ve tereyağında yakılmış pulbiberi gezdirip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.