Bohça Dolma

Geleneksel tatları şık sunumla buluşturan Bohça Dolma, sofralarınıza zarafet ve lezzet katıyor!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Pirinci 15-20 dakika soğuk suda ıslatıp süzün. Soğanı ince rendeleyip 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 çay kaşığı tuz ile kavurun. İçine pirinci ekleyip 2 dakika kısık ateşte kavurmaya devam edin. Domates püresini, ince kıyılmış maydanozu ve kuru naneyi ilave edin. 2 dakika daha kavurup ocaktan alın. Soğumaya bırakın.

  • 2
    Tencerede 1 litre suya 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip kaynatın. Lahana yapraklarını koyup 2 dakika haşlayın. Kevgirle soğuk suya alıp süzün.
  • 3
    Dolma harcını 8'e bölüp lahana yapraklarının ortalarına koyarak pay edin. Porsiyonluk olarak düzgünce bohça şeklinde katlayın. Yassı bir tencereye dizip 1 yemek kaşığı zeytinyağı, bir tutam tuz ve 1 su bardağı kaynar su ile kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Ardından dikdörtgen cam fırın kabına aktarıp üzerine yarım limon sıkın. Biraz kaya tuzu serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif kızarana kadar yaklaşık 5-10 dakika pişirin. İsterseniz aralarına limon dilimleri de yerleştirebilirsiniz.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.