Böğürtlen ve Frenküzümü Soslu Mezgit

Sofistike bir akşam yemeği için aradığınız o özel lezzet: Böğürtlen ve Frenküzümü Soslu Mezgit. Balığın narin dokusuyla orman meyvelerinin tatlı-ekşi uyumu, damaklarda unutulmaz bir iz bırakacak. Bu sıra dışı tarifle misafirlerinizi şaşırtmaya hazır olun!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Üzeri için oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, ince doğranmış ceviz içini, kıyılmış sarımsakları, galeta ununu, tuzu ve kuru kekiği ekleyip karıştırın.

  • 2

    Hazırladığınız karışımı fileto balıkların üzerine özenle yerleştirin.

  • 3

    Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika pişirin.

  • 4

    Sos için tüm malzemeyi sos tenceresine aktarın. Birkaç taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın. Sosunuz hazır.

  • 5

    Çağla bademleri de ikiye kesip zeytinyağında sote etin.

  • 6

    Servis için hazırladığınız sosu servis tabağına dökün, üzerine fırında pişirdiğiniz balıkları ve çağla bademleri yerleştirin. Dilerseniz üzerine sızma zeytinyağı gezdirebilirsiniz. Bekletmeden servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.