Bezelyeli Bulgur Pilavı

Bezelyeli bulgur pilavını bezelyenin taze olduğu, domatesin bol olduğu zamanlarda yaparsanız tam tadı yakalayabilirsiniz. Ancak dondurulmuş ya da haşlanmış bezelye ve salçayla da benzer sonucu yakalamak mümkün… Bu pilavda baharat olarak sadece karabiber ve üzeri için de pulbiber kullandım ama siz arzunuza göre farklı baharatlar da kullanabilirsiniz....

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Soğanların kabukları soyulup yemeklik biçimde doğranır. Tencereye yağ konup soğanlar kavrulmaya başlanır, biber de ince doğranıp eklenir. Yıkanıp süzülen bulgur tencereye aktarılır ve kavrulmaya devam edilir. 3-4 dakika kavrulduktan sonra salça eklenip karıştırılır. Haşlanmış bezelye de ilave edildikten sonra 3,5 su bardağı kadar sıcak su , tuz ve baharat konup kısık ateşte pişmeye bırakılır. Piştikten sonra ocaktan alınıp tencere kapağının hemen altına kağıt havlu konup pilavın demlenmesi sağlanır. Sıcak olarak servis edilir.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...