Ocaktan alıp zeytinyağı ve tereyağını ekleyin. Blender ile ezip püre kıvamına getirin. Süt, tuz ve karabiberi ekleyin. Kıvamı çok koyu olursa biraz daha süt ekleyip seyreltebilirsiniz.
Üzeri için enginar kalplerini 3-4 parçaya bölün. Izgara tavasına 1 tatlı kaşığı zeytinyağını dökün. Orta-yüksek ateşte ısıtın. Enginar kalplerinin üzerinde ızgara izi çıkana dek önlü arkalı kızartıp kenara alın. Aynı tavada somonları önlü arkalı olacak şekilde yaklaşık 3-4 dakika pişirin.
Bezelye püresini tabağa alın. Yanına somonu koyun. Üzerlerine haşlanmış bezelye, kıyılmış Frenk soğanı, bezelye filizi ve karabiber serpiştirin. Yanında limon dilimi ile servis yapın.
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.