Bezelye Püreli Izgara Somon

Bezelye püresinin ferah tadıyla eşleşen ızgara somon, hafif ve şık sunumuyla özel akşam yemeklerine lezzet katıyor.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Bezelye püresi için bezelyeleri derin bir tencereye alın. Üzerlerini geçecek kadar su ekleyin. Orta ateşte yumuşayana kadar pişirip, süzün.
  • 2
    Ocaktan alıp zeytinyağı ve tereyağını ekleyin. Blender ile ezip püre kıvamına getirin. Süt, tuz ve karabiberi ekleyin. Kıvamı çok koyu olursa biraz daha süt ekleyip seyreltebilirsiniz.
  • 3
    Üzeri için enginar kalplerini 3-4 parçaya bölün. Izgara tavasına 1 tatlı kaşığı zeytinyağını dökün. Orta-yüksek ateşte ısıtın. Enginar kalplerinin üzerinde ızgara izi çıkana dek önlü arkalı kızartıp kenara alın. Aynı tavada somonları önlü arkalı olacak şekilde yaklaşık 3-4 dakika pişirin.
  • 4
    Bezelye püresini tabağa alın. Yanına somonu koyun. Üzerlerine haşlanmış bezelye, kıyılmış Frenk soğanı, bezelye filizi ve karabiber serpiştirin. Yanında limon dilimi ile servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.