Beşamel Soslu Patlıcan
Malzemeler
Yapılışı
-
1
PATLICANLARI alacalı soyun ve kalın halkalar şeklinde doğrayın. Üzerine tuz serperek yarım saat dinlendirin. Yıkayıp kuruladıktan sonra sıvıyağda kızartın. Kağıt havlu üzerine çıkarın. İnce kıyılmış soğanları 2 çorba kaşığı zeytinyağında kavurun. Üzerine kıyma, tuz ve karabiber ekleyin. Kıyma suyunu salıp yeniden çekinceye kadar kavurup, küp doğranmış domates ve tarçını katın. Orta ateşte domatesler diriliklerini kaybedene kadar pişirin. Kıyılmış maydanoz ekleyip ocaktan alın. Tereyağını bir tencereye alıp kızdırın. Üzerine un ekleyip rengi dönene kadar kavurun. Daha sonra sürekli karıştırarak sütü ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın. Tencerenin kapağı kapalı olarak ve sık sık karıştırarak 10 dakika pişirin. Ocaktan alıp yumurta sarılarını ve peyniri ekleyip karıştırın. Patlıcanların yarısını bir fırın kabının dibine döşeyin. Üzerine kıymalı harcı gezdirin. Kalan patlıcanları dizin. En üste peynirli yumurtalı karışımı gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL