Beşamel Soslu Mezgit

Beşamel soslu mezgit, taze mezgit filetosunun zengin beşamel sosla kaplanıp fırınlandığı bu özel tarif, hem göz alıcı hem de lezzet dolu bir seçenek sunuyor.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Mezgitleri kuşbaşı, biberleri irice doğrayın. Bir şişe sırasıyla mezgit, biber ve kiraz domates dizin. Malzemeler bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
  • 2
    Beşamel sos için, bir tencereye tereyağını alın. Kısık ateşte eritip, unu ekleyerek hafifçe kavurun. Sütü ilave ederek 1-2 dakika karıştırın. Bir tutam
    tuz ve kaşar peyniri rendesini katarak bir çırpma teli ile muhallebi kıvamına gelene kadar çırpın.
  • 3
    Oval bir güvecin içine beşamel sosu koyup, üzerine mezgit çöp şişleri yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirip, sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...