Beef Olives (Rulo Sığır Eti) (İngiliz Mutfağı'ndan)

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kontrfile eti dilimleyip, zeytinyağı ve rendelenmiş soğan karışımı içinde bir gece bekletin. İç malzemesi için, galeta ununu, ançuezi, soğanı, jambonu, maydanozu, kekiği, yumurtayı ve konyağı bir kapta karıştırın. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Bu karışımı, hafifçe dövülerek, inceltilmiş et dilimlerinin içine paylaştırın. Rulo şeklinde sarın. Açılmayacak şekilde iple sarın. Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine et suyu gezdirin. Orta ısılı fırında 30-35 dakika pişirin. Bu arada sos için tereyağında, unu pembeleştirin. Sürekli karıştırarak, et suyunu ekleyin. Kırmızı şarabı, tuz ve karabiberi de ilave edin. Karışım koyulaşana dek kaynatın. Sosu süzgeçten geçirin. Fırından çıkardığınız etle birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...