Balık Köftesi
Taze levrek balığıyla hazırladığınız balık köftesi, hafif ve leziz bir seçenek sunuyor.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Levrekten fileto çıkarın ve bıçakla kıyma şeklinde incecik doğrayın. Bir kaba alıp, üzerine ıslatılıp sıkılmış ekmek içi, rendelenmiş kaşar peyniri, yumurta akı, taze soğan, maydanoz, limon suyu, tuz, karabiber ve kimyon koyup yoğurun.
-
2
Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve mekik şeklinde köfteler hazırlayın. Daha sonra mısır ununa bulayıp, ayçiçek yağında önlü arkalı kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. 5 dakika bekletip, servis tabağına aktarın ve yeşil salatayla servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL