Bu yemeğin kökleri saray mutfağına dayanıyor. Orijinali patlıcan ve dana kavurma eti ile yapılıyor. Eti odun ateşinde 3 gün boyunca pişirilerek hazırlanır. Tarifini verdiğimiz versiyonu ise Abant Köşk Otel’in günümüze adapte edilmiş yaratıcı yorumudur.
Marine için tüm marine malzemesini etle harmanlayın. Streç filme sarıp 2 gün buzdolabında dinlendirin. Evde vakum makineniz varsa vakumlayıp +2 derecede 12 gün dinlendirin.
Domates sos için domatesleri ve kapya biberi odun ateşinde közleyin. Kabuklarını temizleyip gelişi güzel doğrayın. Yemeklik doğranmış soğan ve irice kıyılmış sarımsağı zeytinyağında soteleyin. Salçaları ekleyip kavurmaya devam edin. Üzerine kalan tüm malzemeyi katıp karıştırın. Domates suyunu çekene kadar 40 dakika orta ısıda pişirin.
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.