Türkiyenin Michelin Yıldızlı Restoranları
TURK FATİH
TUTAK

Michelin Rehberi'nin İstanbul seçkisindeki en prestijli konumlardan birine sahip olan TURK Fatih Tutak, mutfaktaki üstün standartlarını ve yaratıcılığını bu yıl da kanıtladı. Geçtiğimiz yıl 2 Michelin yıldızını başarıyla koruyan restoran, istikrarlı grafiğini bozmuyor. Şef Fatih Tutak ve ekibi, sundukları gastronomik deneyim ve yerel malzemelere getirdikleri modern yorumlarla, bu yıl da 2 Michelin yıldızının sahibi olmaya devam ederek Türk gastronomisinin zirvesindeki yerlerini sağlamlaştırdı.
NARIMOR

Geçtiğimiz yıl Michelin Rehberi'ne 1 yıldız ile giriş yaparak dikkatleri üzerine çeken Narımor, bu yılki değerlendirmede başarısını bir üst seviyeye taşıdı. Mutfağındaki rafine dokunuşlar ve servis kalitesindeki artan ivme ile jüriyi bir kez daha etkilemeyi başaran restoran, yıldız sayısını ikiye çıkardı. Narımor, sadece bir yıl içinde gösterdiği bu üstün performansla, 2 Michelin yıldızlı restoranlar ligine terfi ederek gastronomi dünyasında ne kadar iddialı olduğunu kanıtladı.
ARAKA

Yeniköy'ün kendine has atmosferinde, mevsimsel ve yaratıcı tabaklarıyla öne çıkan Araka, Michelin Rehberi'ndeki başarısını sürdürülebilir kılıyor. Geçtiğimiz yıl aldığı 1 Michelin yıldızı ile başarısını tescilleyen restoran, bu yılki değerlendirmede de aynı yüksek standardı korumayı başardı. Şef Pınar Taşdemir ve ekibi, malzeme odaklı yaklaşımları ve mutfaktaki tutarlı çizgileri sayesinde bu yıl da 1 yıldızın sahibi olarak rehberdeki yerlerini güvenle koruyor.
KİTCHEN BY OSMAN SEZENER
ARKESTRA
VİNO LOCALE
NEOLOKAL
TERUAR URLA
NİCOLE
MİKLA
SANKAİ BY NAGAYA
CASA LAVANDA
OD URLA
MAÇAKIZI
Michelin Rehberi ve Yıldızları
Michelin Yıldızları
Restoranların olağanüstü yemek kalitesine göre verilen yıldızlar.
|
Yıldız Sayısı |
Anlamı |
|
|
|
Çok İyi Bir Restoran |
Kategorisinde çok iyi yemekler sunan bir mekan. Yolculuğunuz sırasında uğramaya değer. |
|
|
Mükemmel Mutfak |
Şefin yeteneğini ve kişiliğini yansıtan, rafine ve ilham verici yemekler. Yolunuzu değiştirmeye değer. |
|
|
Olağanüstü Mutfak |
Şefin mesleğinin zirvesinde olduğu, yemekleri sanata dönüştüren ve unutulmaz lezzetler sunan mekan. Özel bir seyahate değecek bir deneyim. |
Diğer Michelin Ödülleri
MICHELIN Yeşil Yıldız
2020 yılında Rehber'e eklenen en yeni ödüllerden biridir. Sürdürülebilir gastronomi konusunda rol model olan restoranları vurgular. Gıda atıklarının azaltılması, yerel ve mevsimlik ürün kullanımı, çevre dostu uygulamalar, tedarik zinciri şeffaflığı ve sürdürülebilirlik bilincinin yayılması gibi konularda üstün çaba gösteren işletmelere verilir.
Bib Gourmand
Michelin müfettişlerinin "iyi yemek ve iyi fiyat" dengesini bulduğu restoranlara verilen semboldür. O bölgeye göre belirlenen bir fiyat limitinin altında, ancak yüksek kalitede, mükemmel bir menü sunan işletmeleri listeler. Yıldızlı restoranlardan daha erişilebilir ve uygun fiyatlı seçeneklerdir.
Michelin Genç Şef Ödülü
Gelecek vadeden, yetenekli ve azimli genç şefleri onurlandırmak için verilen bir ödüldür.
Michelin Servis Ödülü
Misafirperverlik, servis kalitesi ve restoran deneyimini olağanüstü kılan ekip üyelerinin başarısını ödüllendirir.
Sofra’da Bu Ay
- İlham Veren Konuklarla Aynı Sofra'da
- Geçmişten Geleceğe Gastronomi
- Zeynep Dinç'le Yaş Günü Özel: Kutlama Tatlıları
Bakmadan Geçmeyin
Yeni nesil “Fırın-Kafe” Molen Nişantaşı’nda
İstanbul’un kalbi Nişantaşı’nda taze ekşi mayalı ekmek kokuları, bu kez başka bir hikayeyi anlatıyor. Yeni nesil “fırın–kafe” konseptiyle hayata geçen Molen, hem gastronomi dünyasından hem de medya ve iş çevrelerinden yoğun ilgi gören özel bir açılış davetiyle kapılarını açtı. Molen, sadece kafe değil; iyi, temiz ve adil gıdanın rehberliğinde doğan yeni bir fırın kültürü. İran asıllı turizmci Sajad Huseyininajad’ın çocukluk tutkusundan doğan Molen; ekmeğin özüne, emeğin değerine, sadeliğin zarafetine adanmış bir proje. Fırıncılık eğitimini 2020–2023 yılları arasında MSA’da tamamlayan Sajad Huseyininajad yıllar süren hazırlığın ardından kendisi gibi turizmci olan eşi Elahe Yademellatian ile birlikte hayalini gerçekleştirdi. Pandemi döneminde evde başlayan ekşi maya denemeleri, bugün profesyonel bir üretim alanına dönüştü. “Ekmek bizim kültürümüzde sofranın kalbidir” diyor Sajad ve Elahe.
Lezzet Dünyasının Yeni İnci Sahipleri Açıklandı
Türkiye’nin ilk ve tek özgün gastronomi derecelendirme sistemiyle hazırlanan ‘İncili Gastronomi Rehberi’ ödül töreni The Ritz-Carlton, Istanbul’da gerçekleştirildi. Bir yılı aşkın süre boyunca titizlikle ve şeffaflıkla değerlendirilen restoranlara 4 ve 5 ‘İnci’leri takdim edildi. ‘Asırlık Mekanlar’a plaketleri sunulurken ‘Geleceğin Menüleri Ödülleri’ ve ‘Proje Ekibi Onur Ödülleri’ de sahiplerini buldu.