Anneler Günü İçin Hazırlayabileceğiniz 3 Lezzetli Tarif

Anneler Günü Pankek'i
MALZEMELER
- 1.5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı karbonat
- Bir tutam tuz
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı vanilin
- Servis için:
- Pudra şekeri ve çilek
YAPILIŞI
- Un, şeker, kabartma tozu, kabonat ve tuzu bir kapta karıştırın.
- Ayrı bir kapta süt, yumurta, tereyağı ve vanilini çırpın.
- Islak karışımı kuru karışıma ekleyip pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın.
- Tavayı orta ateşte ısıtın, hafifçe yağlayın.
- Karışımdan 1 kepçe alarak tavaya dökün. Üzeri göz göz olunca çevirin, diğer yüzünü de pişirin.
- Kalp şekli vermek için bir kurabiye kalıbıyla kalp şeklinde kesebilirsiniz ya da kalp şeklinde bir pankek kalıbı kullanabilirsiniz.
- Üzerine pudra şekeri serperek ve etrafına çilekler dizerek servis edin.
Otlu Muffin
MALZEMELER
- 3 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım su bardağı süt
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 150 gram az yağlı beyaz peynir
- Bir kase ince doğranmış karışık Ege otu (Arapsaçı, pazı, radika, kırmızı kale yaprağı)
- 1 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
- Kaseye yumurta, zeytinyağı ve süt ekleyip çırpma teli ile çırpın. Üzerine un, kabartma tozu ve tuz ekleyip spatula ile karıştırın.
- Küp şeklinde doğradığınız beyaz peynir ve ince doğranmış karışık Ege otlarını ekleyip karıştırın.
- Harcı muffin kalıplarına, üzerlerinden bir parmak boşluk kalacak şekilde pay edin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.
Patates Mücver
MALZEMELER
3 adet patates
1 adet soğan
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
Birer çay kaşığı zerdeçal, tuz ve karabiber
ÜZERİ İÇİN:
2-3 dal maydanoz
KIZARTMAK İÇİN:
Yeteri kadar zeytinyağı
SERVİS İÇİN:
Bir kase süzme yoğurt
YAPILIŞI
- Patatesleri rendeleyin ve fazla suyunu sıkın. Bu, mücverlerin daha çıtır olmasını sağlar.
- Soğanı ince doğrayın. Derin bir kapta rendelenmiş patates, soğan, yumurta, un, zerdeçal, tuz ve karabiberi iyice karıştırın.
- Bir tavada zeytinyağını ısıtın. Karışımdan kaşık yardımıyla alıp kızgın yağa bırakın ve önlü arkalı kızartın.
- Kızaran mücverleri kağıt havlu serili tabağa alın ve fazla yağını süzdürün. Malzeme bitene kadar işlemi tekrarlayın.
- Üzerlerine ince doğranmış maydanoz serpiştirin. Ilık veya soğuk olarak, yanında süzme yoğurt ile servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL
Bakmadan Geçmeyin

Aslı ‘Coffee in Bakery’ Lezzetleri Maslak’a Geldi!
Türkiye’nin yenilikçi kafe-fırın zinciri Aslı, İstanbul’un hareketli şehir kültürünün yaşandığı bölgelerin başında gelen Maslak’ta yeni şubesinin kapılarını açtı. Yenilenen yüzüyle ‘Coffee in Bakery’ konseptini benimseyen Aslı’da, geleneksel ve modern lezzetler keyifli bir atmosferde bir arada sunuluyor. Çekirdek kahveler, kruvasan, börek, kahvaltı çeşitleri ve hafif atıştırmalıkların sunulduğu Aslı menüsü, her damak zevkine hitap ediyor.