Bu Yöntemle Demlenen Çayın Tadına Doyamayacaksınız!

Büyük küçük fark etmeksizin herkes için çayın çok önemli bir yeri var. Kahvaltıda, çay saatinde, yemekten sonra ve bütün öğünlerde sofralarımızın olmazsa olmazı çay... Çay için kullanacağımız su, çeşme suyu olmamalı. Lezzetli bir çay için suyun kalitesi çok önemli bu sebeple iyi olduğunu düşündüğünüz kaliteli içme suyuyla demlemelisiniz.

Çaydanlıkta su kaynatırken, demliğin içinde çay olmamalı. Demliğin içi boş bir şekilde çaydanlığın üzerinde durmalı ki demliğin ısınması sağlansın. Çayı, önceden kaynatılıp soğumuş suyla ya da bekletilmiş suyla da demlememelisiniz. Kaynadıktan sonra soğuyan su, çayın tadını bozabilir.

Çay demlediğiniz demliği, sadece çay için kullanmalısınız. Çünkü çayın koku çekme özelliği vardır. Meyve ve bitki çaylarının demlenmesinde farklı demlik kullanmanız kokuların birbirine karışmasını önleyecektir.

Çayı demledikten sonra, ocağın altını kısarak ortalama 15-20 dakika boyunca demlemeniz yeterlidir. Bu sürenin altında demlenen çay hafif kalırken, çok uzun süre bekleyen çay ise acılaşabilir. "Demlensin, iyice dinlensin daha iyi olur" düşüncesi çayın tadını bozabilir.

Bakmadan Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.