Yiyecekleri Buzdolabına Yerleştirmenin Püf Noktası!

Buzdolabının yiyecekleri taze tutması için sıcaklık ayarı oldukça önemlidir. Uzmanlar, buzdolabı sıcaklığının bir ila altı derece arasında tutulması gerektiğini söylüyor. Bu aralık dışında daha soğukta donarlar veya daha sıcaksa yiyecekler bozulma riski taşır
Buzdolabı duvarlarında ve arkasında bulunan tozlu filtreleri temizlerseniz, buzdolabınız %25'e kadar daha verimli olabilir. Ayrıca her üç ayda bir buzdolabınızı sıcak, sabunlu su kullanarak derinlemesine temizlemeniz önemlidir.
BUZDOLABINDA GIDALARI NASIL YERLEŞTİRMELİYİZ?
Buzdolabından en iyi şekilde yararlanmak için belirli öğeleri nerelerde saklayacağımızı bilmemiz gerekiyor.
- Buzdolabının üst rafında, önceden pişirilmiş etleri, şarküteri ürünlerini ve akşamdan kalan yemeğin fazlasını saklayabilirsiniz.
- Süt de dahil olmak üzere süt ürünleri ise orta raflarda durmalıdır. Kapı bölmesi çok sıcak olacağından sütün daha hızlı bozulmasına neden olabilir.
- Reçelleri, yumuşak peynirleri ve meyve sularını buzdolabının kapı bölgesinde saklayabilirsiniz.
- Meyve ve sebzeleri ise kokulardan korumak için alt çekmecelere yerleştirin.
- Buzdolabında hava akışının sağlanması için asla %75'in üzerinde dolu olmaması gerekir.
Sofra’da Bu Ay
- Ünlü Şeflerden Sevgililer Günü'ne Özel Menüler
- Somon ve Mevsim Sebzelerinin Dansı
- 2025'in Rengi Mocha Mousse Tonlarında Tatlar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL
Bakmadan Geçmeyin

Osmanlı’dan Cumhuriyet Dönemine Kadın Zarafeti ‘Kuytu’ Sergisiyle Kalyon Kültür’de
Kalyon Kültür, kuruluşunun yıldönümünde kuytuda kalmış bir hazineyi gün yüzüne çıkarıyor. “Kuytu” sergisi, kadın zarafetinin Osmanlı’nın geleneksel estetik dokunuşlarından Cumhuriyet döneminin modern esintilerine uzanan yolculuğunu sanatseverlerle buluşturuyor.
Yediğimiz Yiyeceklerin Yararlarını En İyi Şekilde Almanın Yolları
Yediğimiz tüm besinlerin faydalarını hücrelerimize iletmeyi başarıyoruz. Ancak yapılan araştırmalar, bazı besinleri kendi başına tüketmenin, bağırsaklarımız tarafından o besinin iyi emilmediğini göstermiştir. Vücudumuzun besinlerden en iyi şekilde yararlanabilmesi için, bazı besinleri diğer besinlerle eşleştirmek gerekir. Peki her besinden yeterince yediğimizi nasıl anlayacağız? Uzmanlar, doğru yiyecek eşleştirmesini uygulamanın en kolay yolunun, renkli meyveler ve sebzeler, sağlıklı yağlar ve protein içeren çeşitli bir tabak yemek olduğunu belirtiyor. Araştırmalarla önerilen besinlerin emilimi için bulunan en iyi 5 kombinasyonu sizler için sıraladık: