Bu Yöntemle Demlenen Çayın Tadına Doyamayacaksınız!
Türk mutfağının vazgeçilmezi olan çayı yıllarca yanlış demlediğimizi biliyor muydunuz? Peki çay demlerken nelere dikkat edilmeli? İşte tüm detaylarıyla doğru çay demleme yöntemi...

Büyük küçük fark etmeksizin herkes için çayın çok önemli bir yeri var. Kahvaltıda, çay saatinde, yemekten sonra ve bütün öğünlerde sofralarımızın olmazsa olmazı çay... Çay için kullanacağımız su, çeşme suyu olmamalı. Lezzetli bir çay için suyun kalitesi çok önemli bu sebeple iyi olduğunu düşündüğünüz kaliteli içme suyuyla demlemelisiniz.
Çaydanlıkta su kaynatırken, demliğin içinde çay olmamalı. Demliğin içi boş bir şekilde çaydanlığın üzerinde durmalı ki demliğin ısınması sağlansın. Çayı, önceden kaynatılıp soğumuş suyla ya da bekletilmiş suyla da demlememelisiniz. Kaynadıktan sonra soğuyan su, daha az oksijen barındıracağı için çayın tadını bozabilir.
Çay demlediğiniz demliği, sadece çay için kullanmalısınız. Çünkü çayın koku çekme özelliği vardır. Meyve ve bitki çaylarının demlenmesinde farklı demlik kullanmanız kokuların birbirine karışmasını önleyecektir.
Çay için kaynattığınız suyu hemen kullanmalısınız, uzun süre kaynatılmış suyla çay demlememelisiniz. Eğer çay suyunun kaynama süresi artarsa suyun oksijeni düşer. "Çay demlensin, demlenirken de iyice dinlensin daha güzel olur" diyorsanız yanılıyorsunuz. Çay suyu kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve ortalama 20 dakika kadar demleyin.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
Bakmadan Geçmeyin
