1-Beyaz Eşyaların Enerji Tüketimine Dikkat!

Buzdolabı, bulaşık makinesi gibi temel araçları satın alacağınız zaman, diğer özelliklerinin yanı sıra ne kadar enerji tükettiklerine de dikkat etmelisiniz. En verimli enerji kullanımı için, A+ ya da daha üst sınıfa dahil olan ürünleri tercih etmeye özen gösterebilirsiniz.

2-Su Isıtıcı Kullanımı Önemsenmeli

Su ısıtıcı, mutfakta en sık kullandığımız araçlardan biri. Fakat ne yazık ki pek çok kişi, bu aracı kullanırken gereksiz enerji harcayabiliyor. Örneğin bir fincan sıcak çikolata için bazen yarım litre su ısıtıldığı oluyor; bu da enerjiyi boşa harcamak anlamına geliyor. Bunun bekleme sürenizi uzatıp size zaman da kaybettirdiğini düşünürsek, su ısıtıcıyı ihtiyacınız kadar kullanarak hem zamandan hem enerjiden kazanabilirsiniz.

3-Porsiyonlara Ayırın

Pişireceğiniz yiyecekleri önceden küçük küçük parçalara bölerseniz, onları pişirmeniz kolaylaşır; aynı zamanda pişirme süreniz de kısalır.

4-Buzdolabını Mümkün Olduğunca Dolu Tutun

Buzdolabınızın içi ne kadar dolu olursa, içindekileri soğutmak için harcayacağı enerji de o kadar az olur. Ancak havalandırma deliklerini kapatmadan bu işleminin yapılması çok önemli. Şöyle ki, buzdolabı kapağını açtığınızda, içerideki soğuk hava dışarı çıkar ve kapattığınızda buzdolabınız içerideki havayı tekrar soğutmak için enerji harcar. Buzdolabınızın üçte ikisini dolu tutarsanız, kapağı açtığınızda dışarı kaçacak hava miktarı da azalır; buzdolabınızın yeni havayı soğutmak için harcayacağı enerji miktarı da! Burada 2/3 iyi bir orandır ancak buzdolabını fazla doldurursanız, içindekilerin fazla soğuyup donma ihtimali de artar.