Zeytinyağı ile deneyin...
Doğanın mucizevi sıvısı,beslenme uzmanlarının favorisi zeytinyağını salatalarda,sebze yemeklerinde kullandığımız tarifler...
TAVUKLU SALATA(8 Kişilik)
1 adet tavuk göğsü, 1 adet kıvırcık marul, 2’şer adet salatalık ve domates, 2 çorba kaşığı konserve mısır, 10 adet doğranmış zeytin, yarım su bardağı küp doğranmış beyaz peynir, 1 demet taze soğan, sos için: yarım limonun suyu, yarım çay bardağı sızma zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı nane, 1 diş sarmısak, 1 tatlı kaşığı yoğurt, tuz
Tavuk göğsünü haşlayıp soğutun. Kıvırcıkları yıkayıp irice doğrayın ve salata kabına alın. Domateslerin kabuklarını soyup dörde böldükten sonra kıvırcıkların üzerine yerleştirin. Salatalıkları soymadan verev doğrayın ve salataya ekleyin. Tavuğu elinizle didikleyip salatanın üstüne serpiştirin. Peynir, zeytin ve mısırı da üzerine serpin. Sos için zeytinyağı ile diğer malzemeleri karıştırıp salatanın üstüne gezdirin. Soğanların beyaz kısımlarını üç parmak boyunda kesip her iki tarafından püskül yapın. Hazırladığınız soğanlarla salatayı süsleyip servis yapın.
Zeytinyağı ile deneyin...
SEMİZOTU SALATASI(2 Kişilik)
Yarım demet semizotu, 3 diş sarmısak, 1 adet kırmızı soğan, 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı, tuz, 2 çorba kaşığı limon suyu
Semizotunu yıkayıp süzün ve servis tabağına alın. Soğanı halka halka doğrayın. Bir diş sarmısağı ince kıyıp soğanla birlikte semizotlarının üstüne ekleyin. Zeytinyağı, limon, tuz ve rendelenmiş 2 diş sarmısağı karıştırın. Hazırladığınız sosu salataya gezdirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri