Antep Fıstıklı Tavuklu Pilav

Antep Fıstıklı Tavuklu Pilav

Lezzetli bir pilav için antep fıstığı kullanarak yaptığımız bu tarif tam size göre...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Tavuk bagetleri zeytinyağı, salça, karabiber, toz kırmızıbiber ve tuzla ovalayıp, üzerini kapatın ve marine etmek için en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin.

  • 2

    Daha sonra döküm ya da yapışmaz yüzeyli tavada, yağ ilave etmeden her tarafı hafif kızarana kadar mühürleyin. Pilav için soğanı ince kıyıp tereyağı ve zeytinyağı karışımında soteleyin.

  • 3

    Kıyılmış sarmısak ekleyip sotelemeye devam edin. Pirinç ilave edip, şeffaflaşana dek karıştırarak kavurun. Antep fıstığı, cranberry, baharatlar ve portakal kabuğu rendesini katıp 2 dakika soteleyin.

  • 4

    Su ve portakal suyunu ekleyip, tuzunu ayarlayın. Pilav karışımını ocaktan alıp, orta boy bir fırın kabına aktarın.

  • 5

    Üzerine tavuk bagetleri yerleştirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında suyunu çekene ve tavuklar kızarana kadar pişirin. Üzerine antep fıstığı serpip, sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...