Zeytinyağı ile deneyin...

Doğanın mucizevi sıvısı,beslenme uzmanlarının favorisi zeytinyağını salatalarda,sebze yemeklerinde kullandığımız tarifler...

TAVUKLU SALATA(8 Kişilik)

1 adet tavuk göğsü, 1 adet kıvırcık marul, 2’şer adet salatalık ve domates, 2 çorba kaşığı konserve mısır, 10 adet doğranmış zeytin, yarım su bardağı küp doğranmış beyaz peynir, 1 demet taze soğan, sos için: yarım limonun suyu, yarım çay bardağı sızma zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı nane, 1 diş sarmısak, 1 tatlı kaşığı yoğurt, tuz

Tavuk göğsünü haşlayıp soğutun. Kıvırcıkları yıkayıp irice doğrayın ve salata kabına alın. Domateslerin kabuklarını soyup dörde böldükten sonra kıvırcıkların üzerine yerleştirin. Salatalıkları soymadan verev doğrayın ve salataya ekleyin. Tavuğu elinizle didikleyip salatanın üstüne serpiştirin. Peynir, zeytin ve mısırı da üzerine serpin. Sos için zeytinyağı ile diğer malzemeleri karıştırıp salatanın üstüne gezdirin. Soğanların beyaz kısımlarını üç parmak boyunda kesip her iki tarafından püskül yapın. Hazırladığınız soğanlarla salatayı süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...