Zarif ve iddialı
Ailenizi ve dostlarınızı lezzetin estetikle birleştiği sofralarda ağırlamak isterseniz sizler için seçtiğimiz mönü önerisiyle sevdiklerinize lezzet şöleni yaratın...
SÜTLÜ SEBZE ÇORBASI(6 Kişilik)
2 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı, 2 su bardağı tavuk suyu, 1 su bardağı süt, 1 adet küp doğranmış havuç, 1 su bardağı haşlanıp, doğranmış kuru fasulye, 1 su bardağı bezelye, 1 adet küp doğranmış kabak, 1 adet küp doğranmış patlıcan, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, 2-3 dal kıyılmış dereotu, tuz, üzeri için: 1 paket tuzlu bisküvi, 3 dal kıyılmış dereotu, 3 dal kıyılmış maydanoz, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, yarım çay kaşığı pulbiber
Unu tereyağında kavurun. Tavuk suyu ve süt ilave edin. Ayrı bir yerde havuç, bezelye, fasulye, kabak ve patlıcanı sıvıyağda soteleyip, sütlü karışıma ekleyin. Tuzunu ilave edip, koyu kıvam alana kadar kaynatın. Ocağı altını kapatıp, ince kıyılmış dereotunu ilave edin. Üzeri için, bisküviyi ufalayıp, dereotu, maydanoz, zeytinyağı ve pulbiberle karıştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika kızartın. Çorbanın üzerine serpiştirip, servis yapın.
Zarif ve iddialı
ROSTO(5 Kişilik)
1 kg dana rosto, 3 su bardağı su, sos için: 2 çorba kaşığı un, bir buçuk çorba kaşığı sıvıyağ, 1 su bardağı et suyu, 1 adet iri doğranmış soğan, 4 adet dilimlenmiş domates, 3 dal kıyılmış maydanoz, 3 adet kıyılmış sivri biber, 1 tatlı kaşığı kıyılmış kekik, 1 adet defne yaprağı, karabiber, tuz
Rostoyu suda haşlayın. Sosu hazırlamak için, 2 çorba kaşığı unu sıvıyağda kavurun. 1 su bardağı et suyu, soğan, domates, maydanoz, sivri biber, kekik, defne yaprağı, karabiber ve tuzu ilave edin. Boza kıvamı alana kadar kaynatıp, blenderden geçirin. Rostoyu fırın tepsisine yerleştirin. Hazırladığınız sosun yarısını rostonun üzerine gezdirin. Alüminyum folyo ile kaplayıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında, rosto sosu içine çekene kadarn pişirin. Servis tabağına alarak kalan sos ve soğan halkasıyla birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri