Zarif ve iddialı

Ailenizi ve dostlarınızı lezzetin estetikle birleştiği sofralarda ağırlamak isterseniz sizler için seçtiğimiz mönü önerisiyle sevdiklerinize lezzet şöleni yaratın...

SÜTLÜ SEBZE ÇORBASI(6 Kişilik)

2 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı, 2 su bardağı tavuk suyu, 1 su bardağı süt, 1 adet küp doğranmış havuç, 1 su bardağı haşlanıp, doğranmış kuru fasulye, 1 su bardağı bezelye, 1 adet küp doğranmış kabak, 1 adet küp doğranmış patlıcan, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, 2-3 dal kıyılmış dereotu, tuz, üzeri için: 1 paket tuzlu bisküvi, 3 dal kıyılmış dereotu, 3 dal kıyılmış maydanoz, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, yarım çay kaşığı pulbiber

Unu tereyağında kavurun. Tavuk suyu ve süt ilave edin. Ayrı bir yerde havuç, bezelye, fasulye, kabak ve patlıcanı sıvıyağda soteleyip, sütlü karışıma ekleyin. Tuzunu ilave edip, koyu kıvam alana kadar kaynatın. Ocağı altını kapatıp, ince kıyılmış dereotunu ilave edin. Üzeri için, bisküviyi ufalayıp, dereotu, maydanoz, zeytinyağı ve pulbiberle karıştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika kızartın. Çorbanın üzerine serpiştirip, servis yapın.

 

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...