Zarif ve iddialı
Ailenizi ve dostlarınızı lezzetin estetikle birleştiği sofralarda ağırlamak isterseniz sizler için seçtiğimiz mönü önerisiyle sevdiklerinize lezzet şöleni yaratın...
SÜTLÜ SEBZE ÇORBASI(6 Kişilik)
2 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı, 2 su bardağı tavuk suyu, 1 su bardağı süt, 1 adet küp doğranmış havuç, 1 su bardağı haşlanıp, doğranmış kuru fasulye, 1 su bardağı bezelye, 1 adet küp doğranmış kabak, 1 adet küp doğranmış patlıcan, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, 2-3 dal kıyılmış dereotu, tuz, üzeri için: 1 paket tuzlu bisküvi, 3 dal kıyılmış dereotu, 3 dal kıyılmış maydanoz, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, yarım çay kaşığı pulbiber
Unu tereyağında kavurun. Tavuk suyu ve süt ilave edin. Ayrı bir yerde havuç, bezelye, fasulye, kabak ve patlıcanı sıvıyağda soteleyip, sütlü karışıma ekleyin. Tuzunu ilave edip, koyu kıvam alana kadar kaynatın. Ocağı altını kapatıp, ince kıyılmış dereotunu ilave edin. Üzeri için, bisküviyi ufalayıp, dereotu, maydanoz, zeytinyağı ve pulbiberle karıştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika kızartın. Çorbanın üzerine serpiştirip, servis yapın.
Zarif ve iddialı
KARAMELLİ ŞEFTALİ(4 Kişilik)
4 adet şeftali, 1 çorba kaşığı tereyağı, 3 çorba kaşığı esmerşeker, 1 çorba kaşığı susam, 2 çorba kaşığı tozşeker, 1 çay bardağı krema, 4 adet milföy hamuru, üzeri için: dondurma ve antepfıstığı
Tereyağını tavada eritip, esmerşeker, susam ve tozşekeri ilave edin. Karamel olana dek pişirin. Şeftalilerin kabuklarını temizleyip, elma dilimi şeklinde doğrayın. Karamele ekleyip, hepsini birlikte soteleyin. Kremayı ilave edip, ocağın altını kapatın. Milföyleri kağıt muffin kalıplarına, kalıbın şeklini alacak biçimde yerleştirin. Dört kenarını dışa gelecek şekilde kıvırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkardığınızda, ortalarına karamelli şeftali karışımını yerleştirin. Dondurma ve antepfıstığı ile servis yapın.
Zarif ve iddialı
BROKOLİ SUFLESİ(6 Kişilik)
Yarım kg brokoli, bir buçuk su bardağı su, 4 adet yumurta, 1 su bardağı labne peyniri, 2 çorba kaşığı un, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 çorba kaşığı tereyağı, tuz
Brokoliyi, 1 çay kaşığı tuz ilave ettiğiniz suda 5-6 dakika haşlayıp, blenderden geçirin. Yumurta, labne peyniri, un ve karabiberi ekleyip, karıştırın. Kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp, karışımı içine boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
Zarif ve iddialı
SOĞAN HALKASI(4 Kişilik)
3 adet büyük boy soğan, 2 adet yumurta, 2 çorba kaşığı un, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pulbiber, 1 su bardağı soda, 1 su bardağı galeta unu, 1 su bardağı sıvıyağ, tuz
Soğanları halka doğrayıp, içlerini çıkarın. Yumurta, un, karabiber, pulbiber, soda ve tuzu boza kıvamı alana kadar çırpın. Soğan halkalarını bu harca bulayıp, yarım saat buzdolabında dinlendirin. Çıkardığınızda galeta ununa bulayıp, kızgın sıvıyağda kızartın. Rostonun yanında servis yapın.
Zarif ve iddialı
ROSTO(5 Kişilik)
1 kg dana rosto, 3 su bardağı su, sos için: 2 çorba kaşığı un, bir buçuk çorba kaşığı sıvıyağ, 1 su bardağı et suyu, 1 adet iri doğranmış soğan, 4 adet dilimlenmiş domates, 3 dal kıyılmış maydanoz, 3 adet kıyılmış sivri biber, 1 tatlı kaşığı kıyılmış kekik, 1 adet defne yaprağı, karabiber, tuz
Rostoyu suda haşlayın. Sosu hazırlamak için, 2 çorba kaşığı unu sıvıyağda kavurun. 1 su bardağı et suyu, soğan, domates, maydanoz, sivri biber, kekik, defne yaprağı, karabiber ve tuzu ilave edin. Boza kıvamı alana kadar kaynatıp, blenderden geçirin. Rostoyu fırın tepsisine yerleştirin. Hazırladığınız sosun yarısını rostonun üzerine gezdirin. Alüminyum folyo ile kaplayıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında, rosto sosu içine çekene kadarn pişirin. Servis tabağına alarak kalan sos ve soğan halkasıyla birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar