Yumurtalı tarifler
Sebzeli Yumurta
Malzemeler
1 adet orta boy dolmalık biber
Yarım adet domates
1/3 kabak
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
Karabiber
Sebzeli Yumurta Yapılışı
DOLMALIK biberin çekirdeklerini çıkarıp ince ince dilimleyin. Aynı şekilde domates ve kabağı da ince ince dilimleyin. 1 tatlı kaşığı sıvıyağı teflon tavaya aktarıp, sebzeleri doğradığınız sıraya göre tavaya aktarın. 5 dakika kadar tavanın kapağını kapalı tutarak pişirin. Sonrasında üzerine yumurtayı kırın. Yumurtayı katı istiyorsanız kapağı kapalı olarak, eğer sulu tercih ediyorsanız kapağı açık olarak pişirin. Ocaktan alıp servis tabağına aktarın, servis yapın.
Yumurtalı tarifler
Yumurta Mayonezli İskorpit Tava
Malzemeler
500 gram iskorpit
1 adet yumurta,
1 kase un
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Küçük bir kap mayonez
1 adet limon
1 adet domates
2 adet yeşil soğan
Yumurta Mayonezli İskorpit Tava Yapılışı
FİLETOSU açılmış iskorpitin, kılçığını temizleyip et dövme tokmağıyla biraz dövün. Bir kapta yumurtayı çırpın. Dövülmüş balık parçalarını önce yumurtaya sonra una bulayın. Tavaya aktarılmış 2 çorba kaşığı sıvıyağda balıkları arkalı önlü kızartın ve servis tabağına aktarın. Balıkları mayonez, limon, doğranmış domates ve yeşil soğanla birlikte servis yapın.
Yumurtalı tarifler
Özgür Usulü Sucuklu Yumurta
Malzemeler
3 adet yumurta
1/4 kangal sucuk
Yarım tatlı kaşığı tereyağı
Tuz,
karabiber
Özgür Usulü Sucuklu Yumurta Yapılışı
SUCUĞUN zarını temizleyin. Halka halka dilimleyin. Tereyağını eritin. Sucuk dilimlerini tereyağında hafifçe pişirin. Üzerine sarıları dağılmadan yumurtaları aralıklarla kırın. Kapağı kapatıp, dilediğiniz kıvama gelene kadar pişirin. Servis tabağına alıp üzerine tuz ve karabiber ekin. Bol ekmekle servis yapın.
Yumurtalı tarifler
Yumurta Piyazı
Malzemeler
10 adet yumurta
3 adet kırmızı soğan
2 adet kırmızı biber
6 dal dereotu
15 adet siyah zeytin
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz,
karabiber
Yumurta Piyazı Yapılışı
YUMURTALARI katı olacak şekilde haşlayın. Kabuklarını soyup, dörde bölün. Kırmızı soğanı piyazlık doğrayıp bir kaba alın. Üzerine ince kıyılmış kırmızı biber ve küçük parçalar halinde elinizle kopardığınız dereotunu ekleyip harmanlayın. Servis kabının tabanına soğanlı karışımdan biraz koyun. Yumurta dilimlerinin bir kısmını üzerine yerleştirin. Yeniden soğanlı karışım ve yumurta koyun. Üç kat olacak şekilde malzemeleri tabağa yerleştirin. Zeytin tanelerini üzerine ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Zeytinyağı ve limon suyunu karıştırıp, yumurta piyazının üzerine gezdirdikten sonra servis yapın.
Yumurtalı tarifler
Yumurta Tatlısı
Malzemeler
3 adet yumurta
Bir buçuk limonun suyu
Bir buçuk su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
Şerbeti için: 3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzerine: 1 çay bardağı rendelenmiş hindistancevizi
Kızartmak için: 2 su bardağı sıvıyağ
Yumurta Tatlısı Yapılışı
Öncelikle şerbet için su ve tozşekeri bir tencereye alın. Kısık ateşte kaynatarak şerbet kıvamına geldiğinde limon suyunu ekleyip ocaktan alın. Soğuması için kenara alın. Diğer taraftan yumurtaları iyice çırpın. Limon suyunu ekleyip tekrar çırpın. Unu ve karbonatı ilave edip iyice karıştırın. Yağı derin bir tavaya alıp kızdırın. Beklemeden, bir çorba kaşığı ile karışımdan yağa bezeler atın. Nar gibi kızarttığınız bezeleri sıcak olarak, soğuk şerbete atın ve hemen çıkartın. Servis tabağına alıp üzerine rendelenmiş hindistancevizi serpip, servis yapın.
Yumurtalı tarifler
Yumurtalı Ekmek
Malzemeler
3 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
7-8 dal ince kıyılmış maydanoz
Pulbiber, karabiber
1 çay bardağı su
1 adet dilimlenmiş bayat baton ekmek
Kızartmak için:
1 su bardağı sıvıyağ
Yumurtalı Ekmek Yapılışı
Yumurtaları iyice çırpın. Un ve nişastayı ilave edip, topak kalmayacak şekilde çırpmaya devam edin. Beyaz peynir, maydanoz, pulbiber, karabiber ve suyu ilave edip bütün malzemeyi karıştırın. Ekmek dilimlerini bu karışıma bulayıp, kızgın sıvıyağda arkalı önlü kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
Aşçının notu: Ekmek dilimlerini yumurtalı karışıma bulayıp hemen kızartın. Eğer bu karışımda fazla bekletirseniz, kızartırken parçalanır.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri