Yumurtalı en pratik 10 tarif
Çılbır Tarifi (4 kişilik)
4 adet yumurta
4 su bardağı su
1 çorba kaşığı sirke
3 diş sarmısak
2 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı pulbiber
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
YAYVAN bir tencereye su, tuz ve sirke koyup kaynatın. Ocağın altını kısıp, aralıklı olarak yumurtaları suya kırın. Tencerenin kapağını kapatıp, 3 dakika pişirin. Delikli kepçe ile yumurtaları servis tabağına alın. Ayrı bir yerde dövülmüş sarmısak ve yoğurdu iyice çırpıp yumurtaların üzerine yayın. Tereyağında kızdırılmış pulbiberi gezdirip, sıcak olarak servis yapın.
Çılbır Tarifi (4 kişilik)
4 adet yumurta
4 su bardağı su
1 çorba kaşığı sirke
3 diş sarmısak
2 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı pulbiber
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
YAYVAN bir tencereye su, tuz ve sirke koyup kaynatın. Ocağın altını kısıp, aralıklı olarak yumurtaları suya kırın. Tencerenin kapağını kapatıp, 3 dakika pişirin. Delikli kepçe ile yumurtaları servis tabağına alın. Ayrı bir yerde dövülmüş sarmısak ve yoğurdu iyice çırpıp yumurtaların üzerine yayın. Tereyağında kızdırılmış pulbiberi gezdirip, sıcak olarak servis yapın.
Yumurtalı pratik 10 tarif
Kıymalı Yumurta Tarifi (4 kişilik)
8 adet yumurta
150 gram kıyma
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, acı kırmızı biber
1 çay bardağı taze kaşar peyniri
YUMURTALARI derin bir kap içerisinde iyice çırpın. Büyük bir tavaya kıyma ve tereyağını alarak 1-2 dakika soteleyin. Tuz, karabiber, acı kırmızı biberi ekleyin. Çırptığınız yumurtaları sotelenen kıymanın üzerine gezdirip 3-4 dakika pişirin. Rendelediğiniz kaşar peynirini serperek servis yapın.
Yumurtalı pratik 10 tarif
Soğanlı Yumurta Tarifi (4 kişilik)
6 adet orta boy soğan
4 çorba kaşığı tereyağı
8 adet yumurta
1 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tozşeker
Tuz, karabiber, pulbiber, yenibahar, tarçın
Soğanları temizleyip halka doğradıktan sonra tuzlayın. Tereyağını geniş bir tavada eritip üzerine soğanı ilave edin. Sık sık karıştırarak çok kısık ateşte bir buçuk saat pişirin. Sürenin sonunda tavada fazla yağ kalmışsa süzün. Sirke, tozşeker, tarçın ve yenibahar ekleyip karıştırın. Tavanın içine 8 adet yuva açın ve buralara yumurtaları kırın. Tuzunu ayarlayıp 8-10 dakika pişirin. Üzerine karabiber ve pulbiber serperek servis yapın.