Yumurtalı en pratik 10 tarif

 Çılbır Tarifi (4 kişilik)

 4 adet yumurta
4 su bardağı su
1 çorba kaşığı sirke
3 diş sarmısak
2 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı pulbiber
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz


YAYVAN bir tencereye su, tuz ve sirke koyup kaynatın. Ocağın altını kısıp, aralıklı olarak yumurtaları suya kırın. Tencerenin kapağını kapatıp, 3 dakika pişirin. Delikli kepçe ile yumurtaları servis tabağına alın. Ayrı bir yerde dövülmüş sarmısak ve yoğurdu iyice çırpıp yumurtaların üzerine yayın. Tereyağında kızdırılmış pulbiberi gezdirip, sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İlham Veren Konuklarla Aynı Sofra'da
  • Geçmişten Geleceğe Gastronomi
  • Zeynep Dinç'le Yaş Günü Özel: Kutlama Tatlıları
ve Daha Fazlası ...