Yumurta pişirirken herkesin yaptığı 9 basit hata

Çırpılmış yumurta yaparken yüksek ateşte pişiriyorsunuz

Yumurta aceleniz olduğunda kısa sürede hazırlanmasıyla hayat kurtarır, bunda hepimiz hemfikiriz. Ama yumurtalar daha hızlı hazır olsun diye onları sonuna kadar açılmış bir ateşte pişiriyorsanız hata yapıyorsunuz.

Çünkü böylelikle onları fazla pişirme riskini de göze almış oluyorsunuz. Sonuç lezzetsiz bir öğün. Bunun yerine çırpılmış yumurtayı kısık ateşte pişirmeyi tercih etmelisiniz. Böylelikle yumurtanın doğru kıvamda olmasında kontrol sizin elinizde olacak ve onların kahverengiye dönüşmesini engelleyebileceksiniz. Ayrıca yumurtaların ateşten aldıktan sonra da pişmeye devam ettiğini unutmayın ve zamanlamanızı buna göre yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...