Muskatlı Salep

Muskatlı Salep: Kışın soğuk günlerinde sıcacık bir kucaklama! Muskatın eşsiz aroması, iç ısıtan dokunuşuyla, her yudumda sizi kış masalına davet ediyor.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Orta boy bir tencereye sütü alın ve kısık ateşte kaynatmadan ısıtın.
-
2
Ayrı bir kapta toz salep ve muskatı karıştırın. Bu karışıma ısınan sütten birkaç kaşık alın. Çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın. Salepli karışımı ısınan sütün içine ekleyin. Üzerine toz şekeri ilave edin.
-
3
Salep koyulaşana kadar yaklaşık 10-15 dakika boyunca karıştırarak pişirin. Kıvamı yoğunlaştığında ocaktan alın.
-
4
Hazırladığınız muskatlı salebi fincanlara alın. Üzerine tarçın serpin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL