Yılbaşı sürprizleri
HUMUS(4 Kişilik)
250 gram nohut, 2 çay kaşığı pincur (Közlenmiş Kırmızı Biber Salatası), yarım su bardağı tahin, 2 diş sarmısak, 1 adet limon, 2 çay kaşığı kimyon, 2 çay kaşığı tuz, 1 kahve fincanı sıvıyağ, süslemek için: ince kıyılmış maydanoz, pulbiber
Geceden ıslatılmış nohutları iyice haşlayın. Mutfak robotunda püre haline getirin. Pincur, sıvıyağ, tahin, dövülmüş sarmısak, tuz, kimyon ve limon suyu ekleyin. Servis tabağına alıp, ince kıyılmış maydanoz ve pulbiberle süsleyerek servis yapın.
Yılbaşı sürprizleri
HERSELİ BÖREKÇİKLER(4 Adet)
4 adet milföy hamuru, 6 tatlı kaşığı herse (Közlenmiş Patlıcan Salatası), 4 dilim cheddar peyniri, 1 adet yumurta sarısı, susam, çörekotu
Her bir milföyün içine, cheddar peyniri ve bir buçuk tatlı kaşığı herse koyun. Milföyü kenarlarından tutarak, bohça şeklinde kapatın. Tüm milföyleri, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Susam, çörekotu serpip, orta ısılı fırına verin. Üzeri pembeleşene dek pişirip, sıcak servis yapın.
Yılbaşı sürprizleri
MAMZANA(4 Kişilik)
1 kavanoz herse (Közlenmiş Patlıcan Salatası), 6 adet sivri biber, 2 adet domates, 1 demet maydanoz, 750 gram yoğurt, 3 diş sarmısak, 2 çorba kaşığı margarin, 1 çay kaşığı kırmızıbiber
Her şeyi yayvan bir tencereye dökerek, orta ateşte ısıtın. Domates ve sivri biberleri küçük doğrayın. Maydanozu incecik kıyın. Herse'ye katıp, tuz ekleyin. Sarmısaklı yoğurt ilave edin. Margarini eritip, kırmızıbiberi yağda yakın. Yoğurdun üzerine gezdirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri