Yemeklere tat, vücuda sıhhat: Zeytin
ZEYTİNLİ KEK
Dört adet yumurtayı iyice çırpın. 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 su bardağı yoğurt, 3 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, yarımşar su bardağı çekirdekleri ayıklanıp kıyılmış siyah ve yeşil zeytin, rendelenmiş yarım havuç, yarım su bardağı dövülmüş ceviz, 4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, 3 dal kıyılmış biberiye ekleyip iyice karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Harcı, yağlanıp unlanmış baton kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, bir bıçakla kıvamını kontrol ederek, yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
Yemeklere tat, vücuda sıhhat: Zeytin
ZEYTİNLİ TAVUK SOTE
İki adet tavuk göğsünü yapışmaz yüzeyli tavaya alın. Suyunu salıp çekene dek soteleyin. 1 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip, hafif kızarana dek sotelemeye devam edin. Yarımşar su bardağı siyah ve yeşil zeytin, 6-7 adet kiraz domates, 1 çay kaşığı kekik ve 2 adet defne yaprağı ekleyip hafifçe karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Tavanın kapağını kapatıp, 5 dakika pişmeye bırakın. Defne yapraklarını içinden alın. Servis tabağına koyup sıcak olarak servis yapın.
Yemeklere tat, vücuda sıhhat: Zeytin
YEŞİL ZEYTİN ÇORBASI
Bir buçuk su bardağı çekirdekleri ayıklanmış yeşil zeytini blenderden geçirin. 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve 2 çorba kaşığı unu tencerede iyice kavurun. Hızlı hareketlerle karıştırarak 1 su bardağı soğuk su ekleyin. 3 su bardağı sıcak su ilave edip iyice karıştırın. Zeytin ekleyip karıştırmaya devam edin. 1 su bardağı krema ve 1 çorba kaşığı pulbiber ilave edin. 1-2 dakika sonra ocaktan alıp servis yapın. Aşçının notu 1: Kavrulmuş una su eklerken çok hızlı hareketlerle karıştırmalısınız. Aksi takdirde unda topaklanma olur. Bu topaklanmayı gidermek için, tel süzgeçten karıştırarak geçirmeniz yeterli olacaktır.
Aşçının notu 2: Zeytin belirli bir tuz oranına sahip olduğundan çorbaya tuz eklerken dikkat etmelisiniz.
Yemeklere tat, vücuda sıhhat: Zeytin
ZEYTİNLİ BULGUR SALATASI
Haşlanmış 1 su bardağı iri bulguru derin bir kaba alın. Üzerine 10’ar adet çekirdekleri ayıklanmış yeşil ve siyah zeytin ekleyin. Yarım su bardağı haşlanmış mısır ve 1 adet incecik halka doğranmış havuç katıp, harmanlayın. 1 çorba kaşığı zeytinyağı ilave edip, yeniden harmanlayın. Servis tabağına alın. Üzerine 3-4 adet kapari serpiştirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri