Yazlık lezzet yorumları
Yaz sofralarınızda Akdeniz esintileri taşıyan, sıradışı ve sürprizli tatlara yer vererek, sevdiklerinize ilginç lezzet deneyimleri yaşatmak isterseniz Elif Korkmazel'in tariflerini deneyebilirsiniz.
Deniz Börülceli Enginar
1 demet deniz börülcesi
4 adet enginar
1 adet limonun suyu
Bir tutam karbonat
5 çorba kaşığı zeytinyağı
4 diş sarmısak
2 çorba kaşığı balzamik sirke
1 adet havuç
Yarım demet dereotu
Yeteri kadar su
Tuz, karabiber
TEREYAĞI, su ve tuzu bir tencereye alın. Kaynamaya başlayınca sürekli karıştırarak unu ilave edin. 5 dakika pişirip ocaktan alın. Top haline gelen hamuru karıştırarak soğutun. İçine yumurtaları birer birer kırın. Hamuru sıkma torbasına alın. Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye küçük parçalar halinde sıkın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Diğer taraftan içi için, kremayı geniş bir kaba alın. Üzerine pudraşekeri ve vanilya ekleyip mikserle çırpın. Daha sonra bir krema torbasına alın. Çilekleri yıkayıp ince dilimleyin. Profiterol hamurlarını tamamen ayırmadan ortadan ikiye kesin. İçlerine hazırladığınız kremadan sıkın. Çilek yerleştirin. Servis tabağına alın ve pudraşekeri serpin. Nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Yazlık lezzet yorumları
Otlu Muska Böreği
4 adet yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı su
İçi için:
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
4-5 kök ıspanak
Yarım demet taze soğan
Yarım demet maydanoz
200 gram ezilmiş beyaz peynir
2 çorba kaşığı susam, tuz
ÖNCELİKLE iç harcı hazırlayın. Bunun için soğanı rendeleyip rengi dönene kadar tereyağında kavurun. İnce kıyılmış ıspanak, taze soğan ve maydanozu ilave edip 5 dakika daha kavurun. Ocaktan alıp soğutun ve üzerine peynir ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Sıvıyağ ve suyu karıştırın. Yufkalardan birini düz bir zemine yayın. Üzerine yağlı karışımdan sürün. Tam ortadan ikiye bölün. Her parçayı uzunlamasına üçe katlayın. Uç kısmına harç koyup muska şeklinde katlayın. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Daha sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yağlı karışımdan sürüp, susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirip, sıcak servis yapın.
Yazlık lezzet yorumları
Kayısılı Pekmezli Et Sote
500 gram kuşbaşı dana eti
20 adet kuru ya da taze kayısı
1 çorba kaşığı tereyağı
3 adet sivri biber
Yarım çay bardağı pancar pekmezi
50 gram dövülmüş ceviz
Yarım su bardağı su, tuz
ETİ yıkayıp bir tencereye alın. Kendi suyunu salıp yeniden çekinceye kadar pişirin. Üzerine ince doğranmış kayısıları ve tereyağını ilave edin. Birkaç dakika kavurup suyunu ekleyin. 10 dakika tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin. Üzerine ince şeritler halinde doğranmış biberi ilave edin. Biber yumuşayınca pekmezi dökün. Karıştırıp ocaktan alın. Üzerine ceviz dökerek servis yapın.
Yazlık lezzet yorumları
Bardakta Şehriye Salatası
Bir buçuk su bardağı
arpa şehriye
Yarım demet semizotu
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım demet kuzukulağı
15 adet kiraz domates
1 çorba kaşığı hardal
1 adet limonun suyu
4-5 çorba kaşığı zeytinyağı
Yeteri kadar su, tuz, karabiber
1 adet dilimlenmiş limon
TEREYAĞINI bir tencereye alıp şehriyeyi rengi dönene kadar kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ve tuz ilave edin. Kapağı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Daha sonra soğumaya bırakın. Semizotu ve kuzukulağını irice doğrayıp karıştırın. Domatesleri ikiye bölün. Soğuyan şehriyenin üzerine hardal, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiber ilave edip harmanlayın. Geniş bardakların içine bir kat şehriye, bir kat yeşillik ve bir kat domates olacak şekilde yerleştirin. Limon dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
Yazlık lezzet yorumları
Çilekli Profiterol
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı su
Bir tutam tuz
8 çorba kaşığı un
3 adet yumurta
İçi için:
150 gram çilek
200 gram krema
4 çorba kaşığı pudraşekeri
1 paket vanilya
Üzerine:
Pudraşekeri
2-3 dal nane
TEREYAĞI, su ve tuzu bir tencereye alın. Kaynamaya başlayınca sürekli karıştırarak unu ilave edin. 5 dakika pişirip ocaktan alın. Top haline gelen hamuru karıştırarak soğutun. İçine yumurtaları birer birer kırın. Hamuru sıkma torbasına alın. Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye küçük parçalar halinde sıkın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Diğer taraftan içi için, kremayı geniş bir kaba alın. Üzerine pudraşekeri ve vanilya ekleyip mikserle çırpın. Daha sonra bir krema torbasına alın. Çilekleri yıkayıp ince dilimleyin. Profiterol hamurlarını tamamen ayırmadan ortadan ikiye kesin. İçlerine hazırladığınız kremadan sıkın. Çilek yerleştirin. Servis tabağına alın ve pudraşekeri serpin. Nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Ünlü Şeflerden Sevgililer Günü'ne Özel Menüler
- Somon ve Mevsim Sebzelerinin Dansı
- 2025'in Rengi Mocha Mousse Tonlarında Tatlar