Domatesle harikalar yaratın
Bulgurlu Domates Dolması Tarifi (3 kişilik)
6 adet orta boy domates
1 adet soğan
200 gram yağsız kıyma
Yarım su bardağı ince bulgur
2 diş ince kıyılmış sarmısak
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı su
DOMATESLERİN üstlerinden kapak çıkarıp, içlerini oyun. Soğanı küp şeklinde doğrayıp, bir kaba alın. Kıyma, bulgur, sarmısak, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun. Kapaklarını kapatıp tencereye dizin. Salçayı suyla inceltip, dolmalara ekleyin. Kısık ateşte pişirip sıcak olarak servis yapın.
Domatesle harikalar yaratın
Domates Soslu Kıymalı Börek Tarifi (8 kişilik)
200 gram kıyma
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
2 su bardağı domates suyu
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
3 adet yufka
Tuz,
karabiber
SOĞANI soyup yemeklik doğrayın. Kıyma ile birlikte iyice kavurun. İnce kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Ilınması için kenara alın. Bu arada domates suyu, su ve sıvıyağı karıştırın. 1 Yufkalardan birini, yağlanmış tepsiye, kenarlarından sarkacak şekilde yayın. Üzerine domates suyu karışımını gezdirin. 2 İkinci yufkanın yarısını gelişigüzel parçalayarak tepsiye yayın. Domates suyu karışımı ile ıslatın. 3 Üzerine kıymayı yayın. Kalan yarım yufkayı didikleyerek kıymanın üzerini örtün. Domates suyu karışımı ile yufkayı ıslatın. 4 Tepsinin kenarlarından sarkan yufka ile böreğin üzerini kapatın. Kalan domates suyu karışımını en üste sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri