Tunceli Mutfağı'ndan seçmeler

Daha çok tahıl ürünleri ile et yemeklerinin tüketildiği Tunceli Mutfağı'nın geleneksel yemekleri...

MAHLUTA ÇORBASI(6 Kişilik)

250 gram kırmızı mercimek, yeteri kadar su, 150 gram aşurelik buğday, 1 adet soğan, 1 diş sarmısak, 1 çorba kaşığı kişniş tohumu, tuz, üzerine: 2 çorba kaşığı tereyağı, 3 çorba kaşığı un, pulbiber

Mercimeği yıkadıktan sonra tencereye alın ve üzerine çıkacak kadar su ekleyip, kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca yemeklik doğranmış soğan ve kıyılmış sarmısağı ekleyip, yarım saat kaynatın. İçine kavrulmuş kişniş tohumu ile tuz katın. Ayrı bir tencerede buğdayı bir gece öncesinden ıslatın ve ertesi gün süzün. Üzerine çıkacak kadar su ekleyip, pişmeye bırakın. Piştikten sonra mercimeğin üzerine ilave edin ve bir taşım daha kaynatın. Üzeri için tereyağını eritip, unu kokusu çıkana kadar kavurun. Pulbiber ekleyip, çorbaya katın ve sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...