Tavuğun binbir çeşit hali
Sirkeli Terbiyeli Tavuk
4-6 Kişilik
Malzemeler
3 çorba kaşığı sirke
1 kg tavuk göğsü
3 çorba kaşığı soya sosu
1’er tatlı kaşığı zerdeçal, kimyon,
karabiber, pulbiber, tarçın ve kekik
1 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
Sirkeli Terbiyeli Tavuk Yapılışı
JÜLYEN doğranmış tavuğu bir kaba alın. Üzerine sirke, soya sosu, zerdeçal, kimyon, karabiber, pulbiber, tarçın, kekik ve nişasta ilave edip karıştırın. Bir gece buzdolabında dinlendirin. Ertesi gün zeytinyağı veya tereyağında tavuğun rengi dönene dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sirkeli Terbiyeli Tavuk
4-6 Kişilik
Malzemeler
3 çorba kaşığı sirke
1 kg tavuk göğsü
3 çorba kaşığı soya sosu
1’er tatlı kaşığı zerdeçal, kimyon,
karabiber, pulbiber, tarçın ve kekik
1 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
Sirkeli Terbiyeli Tavuk Yapılışı
JÜLYEN doğranmış tavuğu bir kaba alın. Üzerine sirke, soya sosu, zerdeçal, kimyon, karabiber, pulbiber, tarçın, kekik ve nişasta ilave edip karıştırın. Bir gece buzdolabında dinlendirin. Ertesi gün zeytinyağı veya tereyağında tavuğun rengi dönene dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Tavuğun binbir çeşit hali
Acem Tavuğu
4 Kişilik
Malzemeler
4 adet yumurta
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı pirinç
Bir buçuk su bardağı su
1 adet tavuk göğsü
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Tuz,
karabiber
Maydanoz
Süslemek için:
Haşlanmış bezelye
Acem Tavuğu Yapılışı
Yumurtaları tek tek çırparak, çok az yağ konulmuş yapışmaz yüzeyli tavaya döküp omlet yapın. Bu arada pirinci yıkayıp suyunu süzün. 1 çorba kaşığı tereyağında pirinci ve fıstığı hafifçe kavurup, üzerine suyu ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Kısık ateşte pilavı pişirin. Tavuk göğsünü de haşlayıp incecik didikleyin. İnce kıyılmış maydanozla birlikte tavuk etini pilava karıştırın. Karabiber ekleyin. Daha sonra her bir omleti düz tabağa serip, üzerlerine pilavı paylaştırın. Ters çevirip, bezelye ile servis yapın.
TARİF DETAY