Tavuğun binbir çeşit hali

Sirkeli Terbiyeli Tavuk
4-6 Kişilik  

Malzemeler

3 çorba kaşığı sirke
1 kg tavuk göğsü
3 çorba kaşığı soya sosu
1’er tatlı kaşığı zerdeçal, kimyon,
karabiber, pulbiber, tarçın ve kekik
1 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı zeytinyağı veya tereyağı

Sirkeli Terbiyeli Tavuk Yapılışı

JÜLYEN doğranmış tavuğu bir kaba alın. Üzerine sirke, soya sosu, zerdeçal, kimyon, karabiber, pulbiber, tarçın, kekik ve nişasta ilave edip karıştırın. Bir gece buzdolabında dinlendirin. Ertesi gün zeytinyağı veya tereyağında tavuğun rengi dönene dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...