Tatlı serinlik...
DONDURMALI KADAYIF(8 Kişilik)
Malzemeler:
250 gram vanilyalı dondurma
500 gram tel kadayıf
250 gram tereyağı
Şerbet için:
4 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Hazırlanışı:
Krem karamel kaplarını tereyağı ile yağlayın. Kadayıfı kalan tereyağı ile hafifçe didikleyip, küçük kalıplara saksı gibi ortası boş kalacak şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Şerbet için tozşeker, su ve limon suyunu kaynatıp ılınmaya bırakın. Ilık şerbeti çorba kaşığı yardımıyla soğuk kadayıfların üzerine gezdirin. Soğuyunca ortalarına dondurma yerleştirin. Servis tabaklarına ters çevirip servis yapın.
Tatlı serinlik...
DONDURMALI PASTA(8 Kişilik)
Malzemeler:
10-15 top vanilyalı dondurma
125 gram margarin
4 çorba kaşığı tozşeker
2 adet limonun rendelenmiş kabuğu
2 paket kakao
2 çay bardağı süt
4 paket pötibör bisküvi
2 adet yumurta
Üzeri ve kenarları için:
Toz antepfıstığı
Hazırlanışı:
Margarini tozşekerle eritin. Ocaktan alıp, limon kabuğu, kakao ve süt ekleyip, karıştırın. Ufalanmış bisküvi ilave edin. Yumurta ekleyip, karıştırmaya devam edin. Karışımın yarısını, yağlı kağıtla kaplanmış küçük boy yuvarlak kek kalıbına yayın. Aralarına dondurma toplarını yerleştirin. Diğer yarısına da aynı işlemi uygulayın. Derin dondurucuda 1 gece dinlendirin. Ertesi gün derin dondurucudan, buzdolabının alt rafına alın ve 3-4 saat daha dinlendirin. Antepfıstığı ile süsleyerek, soğuk servis yapın.
Tatlı serinlik...
DONDURMALI LOKUM(10 Kişilik)
Malzemeler:
20 top vişneli dondurma
250 gram sade lokum
1 çay bardağı pudra şekeri
Hazırlanışı:
Bir adet lokumun altına ve üzerine pudraşekeri serpip merdane yardımıyla incecik açın. Kare şeklindeki lokumun ortasına 1 top vişneli dondurma yerleştirip 4 ucundan mantı şeklinde tutturun. Kalan lokumlara da aynı işlemi uygulayın. Soğuk olarak servis yapın.
Tatlı serinlik...
DONDURMALI KAYIK(4 Kişilik)
Malzemeler:
500 gram vanilyalı dondurma
1 paket yaş maya
4 adet kesmeşeker
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı un
Tuz
Şerbet için:
3 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
Yarım çorba kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:
Yaş maya, kesmeşeker ve suyu karıştırın. Azar azar un ve bir tutam tuz ilave edip, çırpma teli ile çırparak akıcı kıvamlı hamur elde edin. Üzerini streç filmle kaplayıp, kabarana dek dinlendirin. Hamurdan 1 çorba kaşığı alıp, yapışmaz yüzeyli tavada üzeri göz göz olana dek pişirin. Hamur bitene kadar işlemi tekrarlayın. Şerbet için tozşeker, su ve limon suyunu kaynatın. Pişen sıcak hamurları soğuk şerbete atın. 10 dakika dinlendirip aralarına dondurma yerleştirin. İki ucundan kürdanla tutturup servis yapın.
Tatlı serinlik...
DONDURMALI DÜRÜM(6-8 Kişilik)
Malzemeler:
500 gram vanilyalı dondurma
Krep için:
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı tepeleme un
2 çorba kaşığı tozşeker
1 kahve fincanı toz antepfıstığı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı:
Krep için süt, yumurta, un, tozşeker, antepfıstığı ve sıvıyağı çırpın. Karışımdan 1 çorba kepçesi alıp, yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı pişirin ve soğumaya bırakın. Karışım bitene dek aynı işlemi tekrarlayın. Her bir krebin içine 1 top vişneli dondurma yerleştirip, zarf şeklinde kapatın ve ters çevirip servis tabağına alın. Üzerlerine dondurma koyup servis yapın.
Tatlı serinlik...
DONDURMALI HURMALAR(4 Kişilik)
Malzemeler:
200 gram vanilyalı dondurma
500 gram iri boy hurma
Hazırlanışı:
Hurmaları uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Çekirdeklerini ayıklayıp ortalarına dondurma yerleştirin. 1 gece derin dondurucuda bekletip, servisten 1 saat önce buzdolabının alt rafına alın. Soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Ünlü Şeflerden Sevgililer Günü'ne Özel Menüler
- Somon ve Mevsim Sebzelerinin Dansı
- 2025'in Rengi Mocha Mousse Tonlarında Tatlar