Tatlı mucize: Çikolata
Mutluluk kaynağı çikolata ile farklı tatlar hazırlayıp, dostlarınızla paylaşmak ister misiniz?
VİŞNELİ VE BEYAZ ÇİKOLATALI TATLI(6-8 Kişilik)
Malzemeler:
100 gram oda sıcaklığında tereyağı
180 gram beyaz çikolata
1/3 su bardağı pudraşekeri
2 adet yumurta (hafifçe çırpılmış)
Bir buçuk su bardağı elenmiş un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı dondurulmuş vişne
Hazırlanışı:
Tereyağını ve küçük parçalara ayrılmış beyaz çikolatayı bir kaba alıp, benmari usulü eritin. Soğuması için bir kenarda 5 dakika kadar bekletin. Daha sonra pudraşekeri, yumurta, un ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın. 18x28 cm ebadındaki ısıya dayanıklı bir kabı yağlayıp, yağlı kağıt ile kaplayın. Karışımı bu kaba yayın ve vişneleri gelişigüzel kekin içine batırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
Tatlı mucize: Çikolata
ÇİKOLATALI KEK(6-8 Kişilik)
Malzemeler:
250 gram tereyağı
250 gram bitter çikolata
1/3 su bardağı süt
1 su bardağı pudraşekeri
4 adet oda sıcaklığında yumurta
3/4 su bardağı un
Süslemek için:
Altın çilek
Hazırlanışı:
Baton kek kalıbının içini bir fırça ile yağladıktan sonra yağlı kağıt ile kaplayın. Tereyağını küçük bir tavada eritip, ılınması için kenara alın. Kıyılmış çikolatayı ve sütü bir kaba alıp, benmari usulü eritin. Kabı sıcak suyun içinden çıkartın. Eriyen çikolata ve sütü mikserle çırparak birbirine yedirin. Pudraşekeri ekleyip tekrar mikserle çırpın ve karışımın soğuması için 10 dakika bekletin. Yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Sarılarını teker teker, soğuyan çikolatalı karışıma ekleyin. Daha sonra eriyip soğuttuğunuz tereyağını katın ve tüm malzemeyi özleşene dek mikserle çırpın. Elenmiş unu ekleyip hafifçe karıştırın. Diğer taraftan yumurta aklarını temiz ve kuru cam bir kasede kabarıp yoğunlaşana kadar mikserle çırpın. Tahta bir kaşıkla çikolatalı karışıma yedirin ve baton kek kalıbına yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirdikten sonra sıcaklığı 160 dereceye indirip 50 dakika daha pişirin. Fırından aldıktan sonra oda sıcaklığında ılınmasını bekleyin. Daha sonra kalıptan çıkarıp, soğutma telinin üzerinde soğutun. Altın çilek ile süsleyerek servis yapın.
TARİF DETAY