Tatlı bir masal
Karşı konulmaz hayattan keyif almanızı sağlayacak unutamayacağınız çikolatalı tarifler...
İNCİRLİ KREMALI KEK(12 Kişilik)
Kek için: 5 adet yumurta, 2 su bardağı tozşeker, 1 su bardağı eritilmiş margarin, iki buçuk su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 su bardağı ince doğranmış ve suda bekletilmiş incir, yarım su bardağı dövülmüş ceviz, 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu, kreması için: 1 adet yumurta, 2 adet yumurtanın sarısı, 2 su bardağı süt, 3/4 su bardağı tozşeker, 4 çorba kaşığı tepeleme un, yarım tatlı kaşığı vanilya, 50 gram tereyağı, süslemek için: 1 adet yumurta, bir tutam tuz l 2 çorba kaşığı tozşeker, 1 salkım üzüm l Pudraşekeri, arzu ettiğiniz miktarda çilek
Derin bir kabın içinde yumurtaları iyice çırpın. İçine şekeri koyup, çırpmaya devam edin. Ardından eritilmiş yağı da katıp, 2 dakika daha çırpın. Sonra unu ekleyip 1 dakika çırpın ve kalan malzemeleri de ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Derin bir kek kalıbının içini yağlayıp hafifçe un serpin. Kek malzemesini içine boşaltıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişmeye bırakın. Pişme süresinin 25. dakikasında kekin üzerine artı şeklinde çizik atın ve pişirmeye devam edin. Bu arada kreması için, bir tencereye yumurta sarılarını ve 1 adet bütün yumurtayı alıp, tozşekerle beraber iyice çırpın. Üzerine vanilyayı ekleyin. Yavaş yavaş ve karıştırarak sütü katın. Unu da ekleyip kaynama noktasına getirin. Koyu muhallebi kıvamına gelinceye dek, telle 3 dakika iyice çırpın. Sonra kremayı yayvan bir kabın içine boşaltıp, soğumasını bekleyin. Kremanın üstünün kaymak tutmaması için tereyağı koyup, iyice karıştırın. Kek fırından çıkınca enlemesine ortadan ikiye kesin ve iyice soğutun. Soğuyan kremayı kekin bir yüzüne sürün ve diğer keki üzerine kapatın. Süslemek için, yumurta, tuz ve şekeri bir kapta, akışkan bir hal alana dek çırpın. Üzüm ve çilek dilimlerini yumurtalı karışıma bulayın ve keki süsleyin. Pudraşekeri serpin ve servis yapın.
Tatlı bir masal
ÇİKOLATALI EKLER(6-8 Kişilik)
Şu hamuru için: 1 su bardağı su, 2 çorba kaşığı margarin, 1 çorba kaşığı tozşeker, bir tutam tuz, 1 su bardağı un, 3-4 adet yumurta, kreması için: Yarım limonun rendelenmiş kabuğu, yarım su bardağı tozşeker, 2 çorba kaşığı kakao, 1 çay kaşığı vanilya, Bir buçuk su bardağı süt, 1 çay bardağı un, 2 adet yumurta, çikolatalı sos için: 60 gram bitter çikolata, 1 çorba kaşığı süt , 1 çorba kaşığı su, 1 çay bardağı pudraşekeri
Şu hamuru için, 1 su bardağı suyu ve yağı bir tencereye aktarıp, ateşe koyun. İçine tozşekeri ve tuzu katın. Kaynamaya başladığında, unu birden içine katıp karıştırarak 5-10 dakika pişirin ve tencereyi ateşten alın. Hamur ılık hale gelince içine yumurtaları teker teker kırıp, ele biraz yapışan bir hamur elde edene dek yedirin Yumurta çüsü (3-4) hamurun kıvamına göre değişebilir. Hamur ne fazla katı, ne de fazla yumuşak olmamalıdır. Hamuru, ucunda bir parmak kalınlığında hamur sıkma ucu (duy) takılı krema torbasına doldurun. Az yağlanmış bir fırın tepsisine uzun biçimde sıkın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-40 dakika pişirin. Bu arada kreması için tüm malzemeyi bir tencereye koyup, muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak pişirin. Sonrasında soğutun. Fırından çıkardığınız eklerlerin ortalarını kesip, kremadan pay ederek koyun. Çikolatalı sos için, tüm malzemeyi benmari usulü eritip, eklerlerin üzerine sürün.
Tatlı bir masal
ÇİKOLATALI TART(8 Kişilik)
Hamur için: 300 gram un, 3 çay kaşığı kabartma tozu, bir tutam tuz, 3 çorba kaşığı margarin, 3 çorba kaşığı süt, 2 adet yumurta, 1 kahve fincanı pudraşekeri, çikolata kreması için: 3 çorba kaşığı tozşeker, 1 adet yumurta, 2 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı kakao, 1 çay kaşığı vanilya, 1 su bardağı süt, 1 çorba kaşığı tereyağ, 50 gram bitter çikolata
Büyük bir kabın içine un, kabartma tozu ve tuzu birlikte eleyin. Yağ ve sütü ortasına koyup elinizle karıştırıp, yumuşatın. Üzerine yumurtaları kırın. Pudraşekerini de ekleyip, yoğurun. 15 dakika dinlendirin. Sonrasında yarım cm incelikte açıp, elinizle yağlanmış tart kalıbına yerleştirin. Kreması için, bir tencereye tozşeker, yumurta, un, kakao ve vanilyayı koyup karıştırın. Üzerine sütü yedirerek ekleyin ve pişirin. Muhallebi kıvamına gelince ateşten indirip, yağı ve çikolatayı ekleyin. Hazırlanan bu kremayı tartın üzerine dökerek yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamur kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp 20-25 dakika soğutarak servis yapın.
Tatlı bir masal
ÇİKOLATALI PASTA(8 Kişilik)
Kek için: 2 adet yumurta, 1 su bardağı tozşeker, 2 çorba kaşığı tozşeker, 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ, 1 adet orta boy rendelenmiş havuç, 1 su bardağından 2 parmak eksik çekilmiş ceviz, 1 çay kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı karbonat , 1 çay kaşığı kabartma tozu, bir buçuk su bardağı un, iç kreması için: 2 su bardağı süt, bir buçuk çay bardağı tozşeker, 4 çorba kaşığı un, 1 adet yumurta, 4 çorba kaşığı kakao, 1 paket vanilya, 1 çorba kaşığı tereyağı, üzerine: 1 paket hazır çikolata sos
Kek için yumurta ve tozşekeri derin bir kapta çırpın. Sıvıyağ ilave edip, çırpmaya devam edin. Havuç, ceviz, tarçın, karbonat, kabartma tozu ve unu ilave edip, tüm malzemeyi iyice karıştırın. 26 cm'lik çember bir kalıba karışımı yayın veönceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol ederek (keke bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Ilındıktan sonra kalıptan çıkarın ve enlemesine 3 parça olacak şekilde kesin. İç kreması için süt, kakao, tozşeker, un ve yumurtayı tencereye alın. Koyu bir kıvama gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra vanilya ve tereyağını katıp, hem malzemenin birbirine karışması hem de ılınması için 1-2 dakika çırpın. Ilındıktan sonra kremanın yarısını birinci kek parçasının üzerine sürün ve diğer kek parçasını üzerine kapatın. Kalan kremayı sürüp, üçüncü kek parçasını üzerine kapatın. Üzerini kaplamak için hazır çikolata sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayın ve ılındıktan sonra kekin üzerini kaplayın. Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyin ve çikolata donduktan sonra dilimleyerek, servis yapın.
Tatlı bir masal
ÇİKOLATA SOSLU CHEESECAKE(12 Kişilik)
170 gram kakaolu pötibör bisküvi, üç buçuk çorba kaşığı margarin, 240 gram krem peynir, 1 su bardağı tozşeker, 3 çorba kaşığı un, 1 paket vanilya, Bir buçuk su bardağı süzme yoğurt, 4 adet yumurta, üzeri için: 1 paket çikolatalı sos, iki buçuk su bardağı süt
Bisküviyi dövüp, erittiğiniz margarinle karıştırın. Bu karışımı 23 x 28 cm'lik kalıbın dibine elinizle bastırarak yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirip, soğumaya bırakın. Krem peyniri tozşeker, un ve vanilya ile karıştırıp, süzme yoğurdu ilave edin (yoğurt çok taze olmalı). Yumurtaların akını ve sarılarını ayırın. Yumurta sarılarını teker teker süzme yoğurtlu karışıma ekleyip karıştırın. Yumurta aklarını çırparak kar haline getirip, yoğurtlu karışıma ekleyin ve tahta kaşıkla karıştırın. Karışımı soğuyan bisküvilerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, arada kürdanla kontrol ederek pişirin. Kürdanı hamura batırdığınızda kürdan temiz çıkıyorsa, pişmiş demektir. Kek piştiğinde fırının kapağını açmadan, dinlendirin. Sosu hazırlamak için, çikolata sosu paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Sosun üzerinin kabuk bağlamaması için sürekli karıştırarak pişirin. Cheesecake'in üzerine gezdirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip, servis yapın.
Tatlı bir masal
ÇİKOLATA SOSLU KEK(8 Kişilik)
2 adet yumurta, 1 su bardağı tozşeker, 125 gram oda sıcaklığında tereyağı, 1 su bardağı süt, 1/4 su bardağı kakao, bir buçuk su bardağı un, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 3/4 su bardağı damla çikolata veya küçük doğranmış bitter çikolata, çikolata sos için: iki buçuk paket (1 paket 80 gram) bitter çikolata, 1/3 su bardağı krema, üzeri için: dövülmüş antepfıstığı
Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtayı derin bir kapta mikserle iyice çırpın. Tozşeker ekleyin ve şeker eriyene kadar çırpmaya devam edin. Tereyağını katıp, mikserin kademesini arttırarak krema halini alana kadar çırpın. Süt ve kakaoyu ilave edip, karışıma yedirin. Elenmiş un ve kabartma tozuyla birlikte damla çikolatayı veya doğranmış bitter çikolatayı da ekleyin. Tahta bir kaşıkla tüm malzeme özleşene kadar karıştırın. 23 cm çapındaki ortası delik kek kalıbını yağlayıp, unlayın. Karışımı kalıba boşaltın ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40-45 dakika, kek içini çekene kadar pişirin. Çikolata sos için elinizle parçalara ayırdığınız bitter çikolatayı kremayla birlikte bir kaba alın ve benmari usulü eritip, karıştırarak birbirine yedirin. Oda sıcaklığında soğuttuğunuz kekin üzerine çikolata sos gezdirip, dövülmüş antepfıstığı ile süsleyin.
Tatlı bir masal
LABNELİ ÇİKOLATA SOSLU WAFFLE(4 Kişilik)
Waffle hamuru için: 1 adet yumurta, 2 çorba kaşığı tozşeker, yarım su bardağı un, 2 çorba kaşığı eritilip soğutulmuş tereyağı, yarım su bardağı süt, tuz, labneli harç için: 1 paket labne peyniri, 2 adet çikolatalı gofret, 2 çorba kaşığı kıyılmış fındık, 1 su bardağı hazır çikolata sosu
Öncelikle waffle hamuru için yumurta sarısını, un, tozşeker ve tereyağıyla birlikte, mikserin en düşük ayarında çırpın. Sütü çok yavaş ve karıştırarak ekleyin. Ardından en yüksek hızda, 5 dakika daha çırpın. Bu karışımı bir kenara alın. Yumurta akını bir tutam tuzla birlikte katılaşıncaya kadar, mikserin en yüksek hızında çırpın. Yumurta akını, diğer karışıma ekleyin. Waffle kalıbını ya da yapışmaz yüzeyli bir tavayı iyice kızdırın. Karışımın 4'te birini kalıba dökün. Her iki tarafını da pişirin. Kalan hamuru da aynı şekilde bitirin. Harç için 1 paket labne peyniri, ufalanmış gofret parçaları ve kıyılmış fındığı karıştırın. 1 adet waffle hamurunu servis tabağına alın. Üzerine, çikolata sosu ve labneli karışımdan koyun. Diğer waffle hamurunu üzerine kapatın. En üste, yine çikolata sosu gezdirin. Arzuya göre kıyılmış fındık ve vişne ile süsleyerek servis yapın.
Tatlı bir masal
ÇİKOLATALI MUZLU KREP(10 Kişilik)
8 adet yumurta, 1 kg süt, bir buçuk su bardağı sıvıyağ, bir tutam tuz, 1 çorba kaşığı tozşeker, 4 adet muz, çikolata sos: 2 paket 80’er gram bitter çikolata, yarım çay bardağı süt, 2 çorba kaşığı su, 1 çay bardağı pudraşekeri, üzerine: damla çikolata
Krep için yumurtaları bir kapta iyice çırpın. Üzerine süt, sıvıyağ, tuz ve tozşekeri ekleyip, çırpma teliyle çırpın. Yapışmaz yüzeyli tavaya çok az yağ sürün. Krep karışımından birer kepçe tavaya dökün. Her iki tarafını sarı renk alana kadar kızartın. Çikolata sos için tüm malzemeyi benmari usulü eritin. Ardından çikolata sosu kreplerin içine düzgünce sürün. Muzları iki parçaya bölüp kreplerin içine yerleştirin ve rulo şeklinde sarın. Çikolata sosu kreplerin üzerine gezdirin. Damla çikolata serpiştirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri