Sütün en leziz hali: Krema
KREMALI PATATES(6 Kişilik)
Malzemeler:
4 adet patates
3 diş sarmısak
1 paket krema
Yeteri kadar tuz
Hazırlanışı:
Patatesleri yuvarlak şekilde dilimleyin. Fırın kabına yerleştirip, üzerine doğranmış sarmısakları serpiştirin. Kremayı yayıp, tuz serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, patatesler yumuşayana dek pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Sütün en leziz hali: Krema
KREMALI TAVUK(3 Kişilik)
Malzemeler:
3 adet kemiksiz tavuk göğsü
2 çorba kaşığı krema
6 adet iri boy mantar
3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar
1 tatlı kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Mantarları küçük küçük doğrayın. Kremayı ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Tuz ve karabiberi ekleyip tekrar karıştırın. Tavukları tek tek bir kesme tahtasının üzerine dizin. Ortalarına hazırladığınız karışımı pay edin. Kenarları üst üste gelecek şekilde kapatın. Pişirme işlemi sırasında iç malzemelerinin çıkmaması için tavukların kenarlarını kürdanlarla birbirine tutturun. Yağsız tavada her iki tarafını da pişirin. Servis tabağına alıp tereyağıyla yağlayın. Üzerine fesleğen serpin. Haşlanmış kabak, patates, bezelye ve havuç garnitürü ile servis yapın.
Sütün en leziz hali: Krema
KREMALI MANTAR SOTE(5 Kişilik)
Malzemeler:
1 kg mantar
1 demet taze soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarmısak
1 çorba kaşığı nişasta
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım kırmızı biber
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Mantarları temizleyin. Yeşil soğanları küçük doğrayın. Maydanozu kıyıp, sarmısağı dövün. Zeytinyağını bir tavaya alıp kızdırın. Mantarları tavaya alıp soteleyin. Soğan ve sarmısağı ilave edin. Tuz ve karabiberi ekleyip 2-3 dakika daha pişirin. Nişastayı yarım çay bardağı suda eritip mantarların üzerine gezdirin. Bir taşım kaynatın. Rendelenmiş kaşar peynirinin 2/3'ünü, kıyılmış maydanozu ve dilimlenmiş kırmızı biberi tavaya ekleyip karıştırın. 1-2 dakika daha pişirin. Kalan peyniri üzerine serpip servis yapın.
Sütün en leziz hali: Krema
KREMALI BONFİLE(4 Kişilik)
Malzemeler:
1 kg bonfile (3-4 cm kalınlığında kesilmiş ve dövülmemiş)
Krema için:
2 paket krema
2 çorba kaşığı hardal (acı ya da tatlı)
Dilerseniz sarmısak
Servis için:
Kızarmış ekmek
Hazırlanışı:
Etleri yapışmaz yüzeyli tavada arkalı önlü pişirin. Servisten hemen önce, krema, hardal, sarmısak karışımını üzerine döküp, biriki dakika daha pişirin. Bonfileleri kızarmış ekmek dilimlerinin üzerine koyup servis yapın.
Sütün en leziz hali: Krema
KREMALI SEBZE ÇORBASI(4 Kişilik)
Malzemeler:
1’er adet orta boy kabak, havuç, patates ve çarliston biber
Yarımşar kırmızı biber ve soğan
5 adet çalı fasulye
2 çiçek brokoli
6 su bardağı su
2 çorba kaşığı krema
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un, tuz
Hazırlanışı:
Kabak, havuç, patates, çarliston biber, kırmızı biber, soğan ve fasulyeyi temizleyip küp şeklinde doğrayın. Suyu bir tencereye alın. Tuzunu ayarlayın. Üzerine sebzeleri ilave edin. Sebzeler yarı yarıya yumuşayınca, ince kıydığınız brokoliyi tencereye ekleyin. Küçük bir tavada margarini eritip unu rengi dönene dek kavurun ve çorbaya ekleyin. Sebzeler tamamen yumuşayınca kremayı ilave edip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler