Çikolatalı Mereng Kek
 
                                                Malzemeler
Yapılışı
- 
                    1
                    Kek için çikolatayı benmari usulü eritin. 2 adet bütün yumurta ve 4 adet yumurta sarısını açık sarı renk alana dek çırpın. Kalan malzemeyi ilave edip, çırpmaya devam edin. Erittiğiniz çikolatayı yavaş yavaş yumurtalı karışıma ekleyin. Orta boy yuvarlak bir kek kalıbını yağlayıp unlayın. Harcı içine döküp, önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20 dakika pişirin. Keki çıkarıp kenara alın. 
- 
                    2
                    Mereng için yumurta aklarını köpük olana dek mikser yardımıyla çırpın. Bal, nişasta ve kakao ekleyip parlaklaşana dek çırpın. Sirke ve tuz ilave edin. Parlaklaştıktan sonra 2 dakika daha çırpın. Merengi kekin üzerine spatula yardımıyla gelişigüzel yayın. Tekrar fırına verip, önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dakika üzeri kabuk tutana dek pişirin. Fırından alıp, ılındığında üzerine rendelenmiş çikolata serperek servis yapın. 
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
 
                             
                                     
                                     
                                    